Formula: 105414 | Nivel dificultate: mediu | Valabilitate: min 3 luni | pH optim: 5.5-6.0 |
Faza | Ingrediente | Dozaj % | Total 150 gr |
A | Ulei de Centella Asiatica | 5 | 7,5 gr |
A | Unt de Cacao | 5 | 7,5 gr |
A | Emulsifiant Olliva | 5 | 7,5 gr |
B | Apă pură / distilată | 76,7 | 115,05 |
B | Glicerină | 4 | 6 gr |
B | Gumă Xanthan | 0,2 | 0,3 gr |
C | Panthenol | 1,5 | 2,25 gr |
C | Extract aromatic de Cocos | 2 | 3 gr |
C | Fragard | 0,6 | 0,9 gr |
1. Amestecați ingredientele lichide ale fazei B și presărați guma xanthan cu amestecare energică. Încălziți separat ingredientele fazei A și B până la 70°C, în câte un pahar termorezistent, pe baie de apă. Când ambele faze au ajuns la temperatura potrivită, îndepărtați de la căldură
2. Adăugați conținutul fazei A în faza B, cu mixare, continuați mixarea până când se omogenizează.
3. Puneți paharul într-un vas cu apă rece și mixați până când se formează o emulsie omogenă, cu aspect lucios și uniform.
4. Când compoziția s-a răcit până sub 40°C, adăugați ingredientele fazei C și amestecați temeinic până la omogenizare.
5. Măsurați pH-ul și ajustați dacă este nevoie.
6. Transferați compoziția în recipientul dedicat. Consistența se va definitiva pe a doua zi.
O cremă ușoară și fină, cu un parfum delicios de cocos, cacao și migdale. Lasă pielea hidratată, catifelată și plăcut mirositoare.