Formula: 7234 | Nivel dificultate: mediu | Valabilitate: min 3 luni | pH optim: 5.5-6.0 |
Faza | Ingrediente | Dozaj % | Total 150 gr |
A | Ulei de Gălbenele | 15 | 22,5 gr |
A | Emulsifiant Olliva | 4 | 6 gr |
A | Co-emulsifiant Stabila | 2 | 3 gr |
B | Apă pură / distilată | 66,9 | 100,4 gr |
B | Extract de Castan sălbatic | 10 | 15 gr |
C | Extract de Chili CO2 | 0,5 | 0,75 gr |
C | Ulei esențial de Ienupăr | 1 | 1,5 gr |
C | Cosgard | 0,6 | 0,9 gr |
1. Încălziți separat ingredientele fazei A și B până la 70°C, în câte un pahar termorezistent, pe baie de apă. Când ambele faze au ajuns la temperatura potrivită, îndepărtați de la căldură.
2. Adăugați conținutul fazei A în faza B, cu mixare, continuați mixarea până când se omogenizează.
3. Puneți paharul într-un vas cu apă rece și mixați până când se formează o emulsie omogenă, cu aspect lucios și uniform.
4. Când compoziția s-a răcit până sub 40°C, adăugați ingredientele fazei C și amestecați temeinic până la omogenizare.
5. Măsurați pH-ul și ajustați dacă este nevoie.
6. Transferați compoziția în recipientul dedicat. Consistența se va definitiva pe a doua zi.
Rezultă o cremă cu acțiune venotonică, antiinflamatoare, de stimulare a circulației sanguine și limfatice. Vizează ameliorarea simptomelor de discomfort, durere, senzație de greutate în membrele inferioare.