Formula: 718 | Nivel dificultate: începător | Valabilitate: min 12 luni |
Faza | Ingrediente | Total 90 gr |
A | Bază de săpun M&P White | 84 gr |
A | Pudră de Roibă | 2,5 gr |
B | Alantoină | 1 gr |
B | Ulei esențial de Geraniu Bourbon | 20 picături |
B | Ulei esențial de Petitgrain | 20 picături |
1. Tăiați cubulețe baza de săpun și puneți-o la topit pe baie de apă împreună cu restul ingredientelor din faza A, amestecați bine.
2. Adăugați ingredientele fazei B și omogenizați.
3. Turnați compoziția în forma pregătită și lăsați să se întărească pe o suprafață plană. După cca. 4 ore scoateți săpunul din formă și lăsați la uscat până a doua zi. Săpunul astfel preparat se poate apoi folosi.
Dacă mediul în care este păstrat săpunul are umiditate mai ridicată, pe suprafața acestuia pot apărea rouă și un strat gelatinos. Este un fenomen normal pentru săpunurile naturale de tip melt & pour. Pentru a evita acest fenomen, este indicată învelirea săpunului într-o folie alimentară sau depozitarea într-un recipient ce se poate închide etanș.