Formula: 36154 | Nivel dificultate: mediu | Valabilitate: min 6 luni |
Faza | Ingrediente | Total 120 gr |
A | Bază de săpun M&P Clear | 82 gr |
A | Unt de Mango | 2,5 gr |
A | Pigment cosmetic perlat 80 Pink | 0,08 gr |
A | Parfumant natural Mandeline | 45 picături |
B | Baza de săpun M&P White | 28 gr |
B | Parfumant natural Violets | 15 picături |
În câte un pahar Berzelius se prepară cele două straturi.
Primul strat:
Se topește pe baie de apă baza de săpun transparentă, tăiată cubulețe de aproximativ 1cm, împreună cu untul de mango. Se încorporează pigmentul roz și parfumantul. Se amestecă bine și se îndepărtează din baia de apă. Se toarnă rapid în formă și se lasă la întărit.
Al doilea strat:
Se topește baza de săpun albă, tăiată cubulețe. Se adaugă parfumantul și se îndepărtează din baia de apă.
Între timp, primul strat s-a întărit în matriță. Se toarnă al doilea strat peste primul și se lasă patru ore la întărit. Se scoate cu grijă din formă și se lasă la uscat 24 de ore. Se va depozita într-un loc uscat.
Dacă mediul în care este păstrat săpunul are umiditate mai ridicată, pe suprafața acestuia poate apărea rouă și un strat gelatinos. Este un fenomen normal pentru săpunurile naturale de tip melt & pour.
Pentru a evita acest fenomen, este indicată învelirea săpunului într-o folie alimentară sau depozitarea într-un recipient ce se poate închide ermetic.