×

Ecologie

ECOLOGIE – GRIJA FAȚĂ DE NATURĂ ȘI NOI ÎNȘINE

 

Ambalaje și colete prin prisma ecologiei

Poluarea este una dintre problemele majore cu care omenirea se confruntă în prezent, iar impactul ei îl resimțim cu toții. Grija față de mediul înconjurător este o latură importantă a activității noastre, suntem atenți zi de zi în activitatea noastră pentru a fi cât mai eco-friendly.

 

Obținerea certificării organice Ecocert Cosmos și a certificării ecologice Ecocert, printre cele mai prestigioase în domeniul nostru de activitate, include și asigurarea standardelor în procesul de producție, ambalare și coletare.

Alegerea cu responsabilitate a recipientelor în care produsele sunt îmbuteliate și ambalate. Tipurile de recipiente folosite sunt cele din: Sticlă, HDPE și PET.

Principalul avantaj al recipientelor din sticlă este că pot fi igienizate cu ușurință, iar ulterior reutilizate chiar de dumneavoastră sau amplasate în containere dedicate acestui tip de material.

La rândul lor, recipientele din HDPE (polietilenă de mare densitate) sunt o altă alegere potrivită deoarece asigură rezistența și livrarea în siguranță a produsului, protejarea sa de razele UV și datorită procesului superior de producție, reciclarea lor se realizează cu ușurință, iar un singur produs poate trece prin mai multe cicluri de producție.

Calități similare au și recipientele din PET. Acestea sunt 100% reciclabile, având avantajul de a fi impermeabile la moleculele aromatice, iar costul de energie în procesul de producție este cu 40% mai redus decât în cazul plasticului obișnuit.

 

Consum justificat și ecologic - acordăm importanță aparte procesului de ambalare și livrarea a comenzilor.

Un colet care are în componența sa un produs deteriorat sau chiar vărsat, reprezintă un impediment atât pentru dumneavoastră cât și pentru noi. Majoritatea incidentelor de acest gen au loc în momentul în care coletul se află în posesia firmelor de curierat, deci dincolo de raza noastră de acțiune. De aceea căutăm să protejăm cât mai bine produsele din colete, în același timp fiind atenți și la materialele utilizate.

Cutia folosită este din carton, iar învelișul protector este obținut din carton reciclat și tocat de către noi. Un alt material folosit pentru a proteja produsele care sunt mai fragile este folia cu bule, toate componentele coletului fiind 100% reciclabile.

Reducem la minim posibil și utilizăm exclusiv ambalaje reutilizabile sau reciclabile. 

Realizăm toate aceste eforturi deoarece dorim ca produsele noastre să aibă o amprentă carbonică cât mai mică asupra mediului înconjurător.

 

Dorim ca procesul de reciclare să fie complet, iar eforturile depuse să nu fie în zadar. De aceea, vă îndemnăm ca după ce ați primit comanda și ați utilizat produsele noastre, să vă asigurați că recipientele și alte materiale prezente în colet ajung în centre de colectare selectivă deșeurilor sau sunt utilizate în moduri care nu afectează mediul înconjurător.

Meniu

Setări