unknown
×

Conservanţi, Antioxidanţi

Benzyl alcohol DHA

Conservant cu un spectru larg de eficacitate, ușor de utilizat, are o bună acceptare, permis în formulările Cosmos, potrivit pentru formulările de îngrijire a pielii, a corpului și a părului, inclusiv pentru copii.

23,80 Lei

Chelator natural

Agent de chelatare de origine naturală pentru formulări cosmetice, ajută la creșterea duratei de valabilitate, a stabilității și a eficacității produselor cosmetice. O alternativă naturală la EDTA.

17,85 Lei
(22)

Conservant BS

Conservant lichid cu un spectru larg de eficacitate, delicat cu pielea, permis în produsele cosmetice naturale și organice în conformitate cu cele mai importante organisme de certificare, aprobat la nivel mondial în...

17,85 Lei
(6)

Conservant PE

Un amestec sinergic cu un spectru larg de eficacitate antimicrobiană, independent de pH, oferă o conservare economică și fiabilă, este aprobat la nivel global.

160,65 Lei
(2)

Cosgard

Conservant cu spectru larg aprobat de Ecocert și Cosmos, utilizat global într-o gamă variată de cosmetice, potrivit pentru produse de îngrijire a pielii, îngrijire corporală, machiaj, igienă și îngrijire a părului.

14,28 Lei
(140)

Fragard

Derivat din plante, este un inhibitor microbian cu un spectru larg de activitate, adaptat la cele mai inovatoare tendințe de pe piață, pentru formulări preservative-free. Are un miros plăcut dulceag-vanilat și este...

28,56 Lei
(33)

Glyceryl caprylate

Ingredient multifuncțional de origine vegetală des utilizat în cosmetice, cu eficacitate antimicrobiană și acțiune anti-acnee, are proprietăți de hidratare și refacere a barierei naturale a pielii.

19,04 Lei
(8)

Sodium Anisate

Acid organic vegetal derivat din anason cu proprietăți antimicrobiene împotriva mucegaiului și a drojdiei. Protecția cu spectru larg poate fi obținută în combinație cu alte alternative netradiționale de conservare,...

20,23 Lei

Softdermo Eco

Un amestec sinergic de acizi organici derivați din plante, prietenoși cu pielea, cu o activitate antimicrobiană extinsă, oferă o multifuncționalitate eficientă pentru o gamă largă de produse cosmetice. Potrivit ca și...

21,42 Lei
(23)

Vitamina E

Ingredient activ și antioxidant natural pentru preparate cosmetice destinate îngrijirii pielii și părului, agent antioxidant eficient pentru uleiuri vegetale, unturi vegetale și uleiuri esențiale.

16,47 Lei
(112)
Se afișează 1-13 din 13 articole

Ce sunt conservanții?

Conservanții sunt substanțe utilizate pentru a preveni sau inhiba dezvoltarea microbiană în produsele cosmetice. Aceștia joacă un rol crucial în asigurarea faptului că produsele cosmetice sunt sigure pentru utilizare, deoarece bacteriile și ciupercile dăunătoare se pot dezvolta în aceste produse dacă sunt lăsate necontrolate. Conservanții prelungesc, de asemenea, durata de valabilitate a produselor cosmetice prin prevenirea deteriorării cauzate de microorganisme.

În trecut, ingrediente naturale precum sarea, oțetul și uleiurile esențiale erau folosite ca și conservanți în produsele cosmetice. Cu toate acestea, odată cu creșterea îngrijorărilor legate de siguranța și stabilitatea acestor conservanți naturali, alternativele sintetice au devenit mai răspândite în industria cosmetică.

Rolul antioxidanților în produsele cosmetice

Antioxidanții sunt substanțe care ajută la protejarea produselor cosmetice împotriva oxidării, care poate duce la modificări de culoare, râncezire și degradarea generală a produsului. Pe lângă păstrarea aspectului și a parfumului produselor cosmetice, antioxidanții oferă, de asemenea, protecție împotriva radicalilor liberi care deteriorează celulele pielii.

Antioxidanții naturali, cum ar fi vitamina E și extractele de plante, sunt utilizați în mod obișnuit în produsele cosmetice. Cu toate acestea, antioxidanții sintetici sunt, de asemenea, utilizați pe scară largă datorită stabilității și eficienței lor în prevenirea oxidării.

Controversa din jurul conservanților și antioxidanților sintetici

Deși conservanții și antioxidanții sintetici s-au dovedit a fi mai eficienți decât omologii lor naturali, aceștia au stârnit, de asemenea, controverse în rândul consumatorilor și al experților din industrie. Utilizarea anumitor conservanți sintetici, cum ar fi parabenii, a fost asociată cu potențiale riscuri pentru sănătate, ceea ce a dus la o cerere tot mai mare de produse cosmetice naturale și organice.

În mod similar, există îngrijorări cu privire la impactul antioxidanților sintetici asupra mediului, unele studii demonstrând efectele lor nocive asupra vieții acvatice. Pe măsură ce consumatorii devin mai conștienți de ingredientele din produsele cosmetice, cererea de alternative naturale și durabile continuă să crească.

Conservanți și antioxidanți naturali în produsele cosmetice

Pe măsură ce crește cererea de produse cosmetice naturale, crește și nevoia de conservanți și antioxidanți naturali. Multe companii au început să folosească ingrediente vegetale precum extractul de rozmarin, fragardul și glyceryl caprylate ca și conservanți naturali în formulele lor. Aceste ingrediente nu numai că asigură o conservare eficientă, dar oferă și beneficii suplimentare pentru piele.

În mod similar, antioxidanții naturali precum extractul de ceai verde, vitamina C și coenzima Q10 câștigă popularitate în produsele cosmetice datorită proprietăților lor puternice de anti-îmbătrânire și de iluminare a pielii. Utilizarea lor se aliniază, de asemenea, cu tendința tot mai mare de a utiliza ingrediente curate și sustenabile în formulele cosmetice.

Conservanții și antioxidanții sunt pentru dumneavoastră?

Încercați cosmeticele DIY? Asigurați-vă că încorporați conservanți și antioxidanți naturali pentru o alternativă mai sănătoasă. Acum că înțelegeți mai bine aceste ingrediente, puteți lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la produsele pe care le folosiți pe pielea dumneavoastră. Nu uitați, o piele sănătoasă începe cu alegerea ingredientelor potrivite. Așadar, haideți să vă răsfățați pielea cu produse de îngrijire bogate în antioxidanți! Pielea dumneavoastră vă va mulțumi.

Mai departeArată mai puțin

Categorii

Categorii

Clic pentru mai multe produse
No products were found.

Creați un cont sau logați-vă!

Logare