×

Certificate și Controlul calității

Controlul calității

Activitatea noastră se desfășoară în fiecare etapă, în conformitate cu reglementările naționale, legislația și directivele comunitare privind produsele cosmetice, sănătatea publică și protecția mediului.

Produsele noastre sunt analizate sistematic în laboratorul nostru de control al calității, în paralel cu verificarea documentelor la recepție, asigurând trasabilitatea și conformitatea înainte de validare.

Încă din anul 2011 am ales una dintre cele mai recunoscute certificări organice, standardul Ecocert și COSMOS.

Nu testăm produsele noastre pe animale

Suntem împotriva testării pe animale

Noi, Elemental, nu efectuăm sau solicităm testarea pe animale, în scopul demonstrării eficacității sau siguranței produselor și ingredientelor comercializate. Legislația europeană a interzis începând din 2013 testarea pe animale a produselor cosmetice și a ingredientelor destinate scopurilor cosmetice.

Produsele noastre sunt sigure

Materiile prime și ingredientele cosmetice consacrate, având o istorie îndelungată de utilizare, au fost de mult timp testate și aprobate pentru folosire și comercializare, cu date clare privind siguranța, validate și emise de către autoritățile de reglementare. Produsele noastre sunt sigure atunci când sunt utilizate conform indicațiilor.

Testare prin tehnici moderne

Materiile prime și ingredientele cosmetice introduse recent pe piață, beneficiază de tehnici moderne de testare și metode care nu implică folosirea animalelor. Toate produsele noastre sunt vegane, cu excepția unora cum ar fi: ceară de albine, lanolină, lăptișor de matcă, propolis.

Standardul de calitate EOBBD

Uleiurile esențiale ELLEMENTAL sunt pure, veritabile, conforme cu standardul E.O.B.B.D.
Deși există multe sisteme de evaluare pentru asigurarea calității unui ulei esențial, cel mai înalt standard recunoscut global este E.O.B.B.D. - Ulei esențial definit din punct de vedere botanic și biochimic. Acest standard de calitate riguros include urmărirea fiecărui lot de ulei, descrierea botanică, caracteristicile organoleptice, modul de extracție și analizele fizico-chimice complete. Evaluarea E.O.B.B.D. are o serie de elemente care asigură calitatea și proprietățile terapeutice ale uleiului esențial pentru fiecare etapă a procesului de producție și punere pe piață, de la plantă la sticlă.

Certificarea Produselor noastre Bio

Încă din anul 2011 am ales una dintre cele mai recunoscute certificări organice, standardul Ecocert COSMOS. Ecocert Franța monitorizează întregul lanț de produse cosmetice organice din portofoliul nostru, de la procurarea materiilor prime până la procesul de îmbuteliere, ambalare, depozitare, expediere și livrare.

Este urmărită și verificată calitatea, securitatea, trasabilitatea, ambalarea, depozitarea și etichetarea produselor, respectarea normelor de igienă, evidența gestiunii, documentele interne și comerciale precum și toate practicile interne prin prisma principiilor ecologice.
Începând din anul 2021 o parte din produsele noastre au și grad alimentar, am obținut astfel certificare de Agricultură Ecologică.

Agricultură ecologică

Meniu

Setări