unknown
×

Agenți funcţionali

Acid Citric

Un acid alfa-hidroxi cristalin natural, utilizat în principal ca regulator de pH și agent buffer în aplicațiile cosmetice, este un ingredient de bază pentru prepararea bombelor de baie efervescente și agent...

22,61 Lei
(11)
Ambalaj

Acid Lactic

Un acid alfa-hidroxi natural, regulator de aciditate cu proprietăți exfoliante, de iluminare a pielii și de hidratare. Poate fi utilizat într-o gamă largă de produse de îngrijire personală.

9,52 Lei
(38)
Ambalaj

Acid Stearic

Un acid gras care se găsește în mod natural în unturile vegetale. Este utilizat pentru a îngroșa și stabiliza formulările într-o varietate de produse precum creme, balsamuri, unguente, stick-uri și produse tip baton,...

14,28 Lei
(26)
Ambalaj

Amidon cosmetic

Versatil și multifuncțional, valoros ca factor estetic, absorbant de umiditate și sebum sau suport activ. Prezentând o textură deosebit de fină, este potrivit pentru o varietate de aplicații de îngrijire personală,...

15,83 Lei 22,61 Lei
-30%
(11)
Ambalaj

Amidon cosmetic lipofil

Absoarbe eficient umezeala și sebumul fără să lase urme albe pe piele, reduce textura grasă și lipicioasă a preparatelor, oferă o senzație plăcută a pielii și un aspect catifelat. 

14,28 Lei 23,80 Lei
-40%
(15)
Ambalaj

Autobronzant DHA natural

Un activ autobronzant natural care permite obținerea unui bronz natural pe tot parcursul anului, fără expunere la soare. Este ideal pentru prepararea de produsele autobronzante și cu efect radiant.

20,23 Lei
(27)
Ambalaj

Bicarbonat de sodiu

Un produs versatil utilizat în formulările cosmetice ca agent alcalin de reglare a pH-ului, deodorant, abraziv și efervescent. Este valoros, de asemenea, în aplicațiile de curățare naturală în gospodărie. 

15,47 Lei
(10)
Ambalaj

Carbomer Ultrez 10, 1 kg

Modificator reologic extrem de eficient, cu un flux scurt, putere de suspendare și performanță de vâscozitate crescută, formează geluri cristaline, conferă transparență, stabilitate excelentă pentru emulsii, cu o...

300,77 Lei 401,03 Lei
-25%

Chelator natural

Agent de chelatare de origine naturală pentru formulări cosmetice, ajută la creșterea duratei de valabilitate, a stabilității și a eficacității produselor cosmetice. O alternativă naturală la EDTA.

17,85 Lei
(22)
Ambalaj

Cristale de Mentol

Cu mirosul specific și aroma sa puternică de mentă, mentolul natural este utilizat în cosmetică pentru proprietățile sale răcoritoare, de împrospătare, de liniștire a pielii și de ameliorarea tensiunilor.

17,85 Lei
(13)
Ambalaj

Dioxid de titan

Pudră microfină non-nano, derivată dintr-un mineral natural, utilizată ca pigment și agent de protecție solară în produsele cosmetice. Ajută la protejarea pielii de razele ultraviolete.

6,83 Lei
(30)
Ambalaj

EsseSol filtru solar mineral

Filtru UV mineral în bază apoasă, conceput pentru prepararea produselor de protecție solară la plajă, în special pentru cele destinate pielii sensibile. Combină un nivel excepțional de protecție UVA cu o eficacitate...

55,93 Lei
(50)
Ambalaj

Glicerină vegetală

Versatil, utilizat pe scară largă ca umectant și hidratant eficace, derivat din surse vegetale. Un adaos esențial în numeroase formulări de îngrijire personală.

42,84 Lei
Alte volume disponibile

Glyceryl caprylate

Ingredient multifuncțional de origine vegetală des utilizat în cosmetice, cu eficacitate antimicrobiană și acțiune anti-acnee, are proprietăți de hidratare și refacere a barierei naturale a pielii.

19,04 Lei
(8)
Ambalaj

Guar Quat

Polimer cationic universal pe bază vegetală, destinat aplicațiilor cu clătire, ideal pentru șampoane și tratamente capilare cu performanță superioară de condiționare.

17,85 Lei
(3)
Ambalaj

Hidroxid de sodiu NaOH fulgi

Sodă caustică fulgi, puritate min 98%, materie primă utilizată pentru prepararea de săpunuri. Potrivită și ca agent alcalinizator în produsele de îngrijire personală.

29,75 Lei
(32)
Ambalaj

Lactat de sodiu

Umectant și hidratant excelent pentru cosmetice, ajută la fortificarea barierei pielii și îi îmbunătățește elasticitatea. Adăugat în săpunuri fabricate la rece îmbunătățește textura și aspectul săpunului, care devine...

13,09 Lei
(32)
Ambalaj

Lemonester

Activ deodorant non-microbicid, obținut din resurse naturale, care inhibă descompunerea enzimatică a componentelor transpirației, împiedicând formarea mirosului neplăcut, fără a afecta flora naturală a pielii. Este...

6,78 Lei
(22)
Ambalaj

Oxid de zinc

Oxid de zinc de grad ultra-pur, valorificat în produsele cosmetice pentru numeroasele sale beneficii pentru piele, acționează ca un filtru UV fizic, liniștește pielea și favorizează vindecarea rănilor. Fără...

8,34 Lei
(26)
Alte volume disponibile

Polyquaternium-7

Agent de condiționare eficace fără efect de acumulare, asigură netezime, conferă pielii o senzație non-grasă și catifelată, utilizat în cleansere, produse de baie, șampoane și balsamuri de păr.

13,09 Lei
Ambalaj

Polysorbate 20

Un solubilizant blând pentru substanțe lipofile și co-emulsifiant pentru emulsii O/W. Agent tensioactiv non-ionic multifuncțional, eficient și versatil, utilizat în aplicații cosmetice. 

72,59 Lei
(1)
Ambalaj

Propanediol

O alternativă naturală la glicolii pe bază de petrol, prietenoasă cu pielea, cu beneficii senzoriale excelente, un ingredient cosmetic multifuncțional și inovator, este emolient, intensificator al penetrării, solvent...

20,23 Lei
(20)
Ambalaj

Pudră de Orez micronizată

Versatil și multifuncțional, valoros ca factor estetic, absorbant de umiditate și sebum sau suport activ. Prezentând o textură deosebit de fină, este potrivit pentru o varietate de aplicații de îngrijire personală,...

16,66 Lei
(34)
Ambalaj

Sericit

O pudră minerală semitransparentă care oferă o senzație unică de netezime și catifelare, precum și un efect iluminator și satinat remarcabil asupra pielii. Un factor de îmbunătățire senzorială utilizat în pudre,...

19,04 Lei
(14)
Ambalaj

Sodium PCA

Cu o eficacitate superioară de hidratare în comparație cu glicerina sau cu alți umectanți obișnuiți, este un umectant considerat ca factor natural de hidratare. Utilizat pe scară largă în produsele cosmetice, este...

8,10 Lei
(31)
Ambalaj

Solubilizant

Un produs natural ce prezintă o performanță excelentă de solubilizare, o alternativă puternică fără PEG, concepută pentru a solubiliza uleiurile esențiale, parfumantele și diverse ingrediente lipofile în preparatele...

113,05 Lei
Ambalaj

Stearat de magneziu

Conferă o textură profesională, o senzație cremoasă, o bună aderență și rezistență la purtare a preparatelor cosmetice, utilizat în principal în formularea produselor de machiaj.

10,71 Lei
(17)
Ambalaj

Xylitol

Este unul dintre cei mai populari înlocuitori naturali de zahăr. Este potrivit ca agent de hidratare pentru produsele cosmetice și ca îndulcitor în preparatele de igienă orală.

9,52 Lei
(7)
Ambalaj

Zinc ricinoleate

Activ deodorant și absorbant de mirosuri foarte eficient, conceput pentru aplicații cosmetice, bazat pe sarea de zinc a acidului ricinoleic, adecvat în special pentru prepararea deodorantelor de tip emulsie sau stick.

8,56 Lei
(17)
Ambalaj
Se afișează 1-29 din 29 articole

Ce sunt agenții funcționali?

Agenții funcționali sunt un grup divers de ingrediente care au funcții specifice în produsele cosmetice. Aceștia sunt responsabili pentru furnizarea de beneficii care depășesc curățarea de bază sau îmbunătățirea aspectului. Aceste ingrediente sunt alese și formulate cu atenție pentru a viza anumite probleme ale pielii și pentru a oferi rezultatele dorite.

Majoritatea substanțelor funcționale sunt derivate din surse naturale, cum ar fi plantele, fructele și mineralele, ceea ce le face sigure pentru a fi utilizate pe pielea noastră. Ele trec prin teste și cercetări extinse pentru a le asigura eficiența și siguranța.

Importanța agenților funcționali în produsele cosmetice

Ingredientele funcționale joacă un rol crucial în a face ca produsele cosmetice să fie eficiente. Ele nu numai că oferă beneficiile dorite, dar îmbunătățesc și performanța generală și stabilitatea produsului. De exemplu, funcționalele hidratante ajută la prevenirea uscăciunii și la menținerea hidratării pielii, în timp ce funcționalele anti-îmbătrânire vizează liniile fine și ridurile.

În plus, substanțele funcționale pot lucra împreună cu alte ingrediente cosmetice pentru a le spori eficiența și a oferi beneficii multiple. De exemplu, o funcție de protecție solară nu numai că protejează pielea de razele UV dăunătoare, dar colaborează și cu alte ingrediente pentru a îmbunătăți textura și aplicarea produsului.

Exemple de agenți funcționali

Există nenumărați agenți funcționali utilizați în produsele cosmetice, fiecare dintre ei având un set unic de proprietăți și beneficii. Unii dintre agenții funcționali utilizați în mod obișnuit includ:

  • Amidonul cosmetic: O alternativă naturală la pudra de talc, ajută la absorbția excesului de ulei și la reducerea strălucirii pielii.
  • Glicerina vegetală: Un funcțional hidratant care ajută la reținerea umidității în piele, făcând-o moale și suplă.
  • Lactat de sodiu: Un umectant natural care hidratează și exfoliază pielea, lăsând-o netedă și radiantă.
  • Zinc ricinoleate: Un agent funcțional deodorant care ajută la neutralizarea mirosului și menține prospețimea subrațului.

Sunt agenții funcționali pentru dumneavoastră?

În timp ce produsele cosmetice conțin adesea o combinație de diverse ingrediente, funcționalele joacă un rol semnificativ în determinarea eficienței lor. Fie că sunteți în căutarea unor beneficii anti-îmbătrânire sau a hidratării, există probabil un ingredient funcțional care vă poate ajuta în ceea ce privește nevoia specifică a pielii dumneavoastră.

Cu toate acestea, este esențial să cercetați și să înțelegeți proprietățile substanțelor funcționale utilizate în produsele cosmetice pentru a vă asigura că acestea se aliniază cu preferințele dumneavoastră personale și cu tipul de piele. Cu cunoștințele potrivite, puteți lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la produsele pe care le utilizați și puteți alege ingredientele care funcționează cel mai bine pentru nevoile dumneavoastră de îngrijire a pielii.

Mai departeArată mai puțin

Categorii

Categorii

Clic pentru mai multe produse
No products were found.

Creați un cont sau logați-vă!

Logare