unknown
×

Argile, Minerale

Argilă Albă Caolin

Curăță delicat impuritățile și sebumul, clarifică pielea, atrage murdăria din pori. Oferă o textură netedă și plăcută, îmbunătățește stabilitatea și senzorialitatea formulărilor cosmetice. Este potrivit pentru toate...

67,83 Lei
Ambalaj

Argilă Bej

Argila bej este bogată în minerale și oligoelemente, atrage murdăria din pori, poate clarifica pielea prin eliminarea excesului de sebum și a impurităților, restrânge și tonifică pielea. Este benefică pentru toate...

16,66 Lei
(10)
Ambalaj
Alte volume disponibile

Argilă Ghassoul

O argilă vulcanică naturală utilizată ca tratament pentru piele și păr având proprietăți de igienizare, exfoliere și rejuvenare, foarte blândă și reconfortantă. Este folosită în principal pentru prepararea șampoanelor...

140,42 Lei
Ambalaj

Argilă Roșie

Bogată într-o varietate de substanțe minerale, atrage murdăria din pori, poate curăța în profunzime impuritățile și sebumul, clarifică pielea. Este deosebit de potrivită pentru pielea matură, ternă și obosită.

64,26 Lei
Ambalaj

Argilă Verde

Argila verde este o argilă naturală bine cunoscută și foarte apreciată, care atrage murdăria din pori, clarifică pielea prin eliminarea excesului de sebum și a reziduurilor de pe suprafață, curăță pielea în...

51,17 Lei
(1)
Ambalaj

Carbonat de Calciu

Mineral multifuncțional, o formă naturală de calciu utilizată în produsele cosmetice ca agent de matifiere, de control al umidității și al sebumului. În formulele de machiaj este texturizant, opacifiant și filler. Își...

9,52 Lei
(20)
Ambalaj

Dioxid de titan

Pudră microfină non-nano, derivată dintr-un mineral natural, utilizată ca pigment și agent de protecție solară în produsele cosmetice. Ajută la protejarea pielii de razele ultraviolete.

6,83 Lei
(30)
Ambalaj

Oxid de zinc

Oxid de zinc de grad ultra-pur, valorificat în produsele cosmetice pentru numeroasele sale beneficii pentru piele, acționează ca un filtru UV fizic, liniștește pielea și favorizează vindecarea rănilor. Fără...

8,34 Lei
(26)
Ambalaj
Alte volume disponibile

Piatră de Alaun pudră

Piatra de alaun este un produs natural, un mineral cunoscut pentru proprietățile sale astringente, calmante și hemostatice. Este blândă, neparfumată, nu blochează porii și nu lasă urme pe haine.

6,24 Lei
(21)
Ambalaj

Sare Epsom

Sarea Epsom aduce numeroase beneficii organismului, fiind un remediu natural popular pentru o serie de afecțiuni, este relaxantă și detensionantă, sporește magneziul transdermic și igienizează pielea. Folosită în mod...

38,08 Lei
Ambalaj

Sericit

O pudră minerală semitransparentă care oferă o senzație unică de netezime și catifelare, precum și un efect iluminator și satinat remarcabil asupra pielii. Un factor de îmbunătățire senzorială utilizat în pudre,...

19,04 Lei
(14)
Ambalaj
Se afișează 1-11 din 11 articole

Argile și minerale în produsele cosmetice

Cosmeticele au fost folosite de secole ca modalitate de a spori frumusețea și de a menține o piele sănătoasă. Cu toate acestea, odată cu creșterea numărului de produse pline de chimicale, multe persoane se orientează către opțiuni mai naturale. Aici intervin argilele și mineralele.

Argilele și mineralele au fost folosite de secole în medicina tradițională și în rutinele de frumusețe. Acestea sunt substanțe care se găsesc în mod natural în scoarța terestră și posedă numeroase proprietăți benefice. În prezent, acestea câștigă popularitate în lumea produselor cosmetice datorită naturii lor naturale și delicate.

De ce să alegeți argilele și mineralele pentru produsele cosmetice?

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii aleg argilele și mineralele pentru rutinele lor de frumusețe este faptul că sunt naturale. Spre deosebire de multe ingrediente sintetice care se găsesc în produsele cosmetice din comerț, acestea provin direct din natură și nu conțin substanțe chimice sau aditivi dăunători.

În plus, argilele și mineralele au o gamă largă de proprietăți benefice pentru piele. De exemplu, argila caolin este cunoscută pentru capacitatea sa de a absorbi excesul de ulei și impuritățile, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru cei cu pielea grasă.

Tipuri de argile și minerale utilizate în produsele cosmetice

Există diverse tipuri de argile și minerale utilizate în produsele cosmetice, fiecare cu proprietățile sale unice. Unele dintre cele mai frecvent utilizate includ:

  • Argila albă caolin: Acest tip de argilă este blândă cu pielea și are un pH neutru, ceea ce o face potrivită pentru toate tipurile de piele. Este adesea folosită în măștile faciale pentru a ajuta la purificarea și detoxifierea pielii.
  • Argila roșie: Cunoscută și sub numele de argila roșie marocană, acest tip de argilă este bogat în minerale și are proprietăți absorbante excelente. Poate ajuta la desfundarea porilor, la exfolierea celulelor moarte ale pielii și la îmbunătățirea texturii generale a pielii.
  • Argila Ghassoul: Originară din Maroc, această argilă bogată în minerale este cunoscută pentru proprietățile sale hidratante. Poate ajuta la echilibrarea producției de ulei, la desfundarea porilor și la îmbunătățirea elasticității pielii.

Beneficii ale utilizării argilelor și mineralelor în produsele cosmetice

Utilizarea argilelor și a mineralelor în produsele cosmetice poate aduce numeroase beneficii pentru piele, printre care:

  • Curățare delicată: Argilele au proprietăți de curățare blândă care pot îndepărta eficient murdăria, uleiurile și impuritățile de pe piele fără a o lipsi de uleiurile sale naturale.
  • Exfoliere: Multe argile și minerale au o textură granuloasă care poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, dezvăluind o piele mai fină și mai luminoasă.
  • Detoxifiere: Proprietățile puternic absorbante ale anumitor argile pot ajuta la eliminarea toxinelor, bacteriilor și a altor impurități din piele, rezultând un ten mai clar.
  • Hrănirea pielii: Argilele și mineralele conțin o varietate de minerale esențiale, cum ar fi calciul, magneziul și siliciul, care pot ajuta la hrănirea și îmbunătățirea sănătății generale a pielii.

Sunt argilele și mineralele pentru dumneavoastră?

Utilizarea argilelor și a mineralelor în produsele cosmetice este potrivită pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă. Argilele și mineralele sunt alternative naturale excelente la ingredientele sintetice care se găsesc în produsele cosmetice din comerț. Acestea oferă numeroase beneficii pentru piele, fiind în același timp delicate și sigure pentru o utilizare regulată.

Așadar, de ce să nu le încercați și să experimentați minunile naturii în rutina dumneavoastră de înfrumusețare? Adăugați câteva bunătăți naturale la colecția dvs. de îngrijire a pielii din selecția noastră de argile și minerale de la Ellemental. Pielea dumneavoastră vă va mulțumi!

Mai departeArată mai puțin

Categorii

Categorii

Clic pentru mai multe produse
No products were found.

Creați un cont sau logați-vă!

Logare