unknown
×

Săpun răcoritor de vară Ice Cube

2420

Un săpun revigorant, energizant, răcoritor, special destinat pentru zilele călduroase de vară. Datorită esențelor folosite are un miros unisex și conferă prospețime de lungă durată.

Formula: 74281 Nivel dificultate: începător Valabilitate: min 6 luni

Faza Ingrediente Total 130 gr
A Bază de săpun M&P transparent 126 gr
A Colorant albastru lichid 1 pic
A Colorant verde lichid  2 pic
A Ulei esențial de mentă 30 pic
A Ulei esențial de ravintsara 8 pic
A Ulei esențial de eucalipt globulus 12 pic

1. Se topește pe baie de apă baza de săpun tăiată cubulețe (cât mai mici, de aproximativ 1cm), într-un recipient termorezistent, care poate fi un pahar Berzelius sau o cană/ibric de inox.

2. Într-un recipient mic, în puțină apă se diluează colorantul albastru și verde. După topirea completă a săpunului se adaugă parțial sau total, după preferințe, coloranții diluați, și se amestecă energic. Se îndepărtează compoziția din baia de apă și se adaugă uleiurile esențiale cu amestecare energică.

3. Săpunul se toarnă rapid în matrița pregătită. Se lasă matrița cu săpun pe o suprafață plană. După 10-15 de minute răcire, se presară cu zahăr cristal și se tasează ușor în săpun. După cca. 4 ore săpunul se îndepărtează  din matriță și se lasă la uscat până a doua zi, într-un mediu cât mai uscat posibil. După 24 de ore de la preparare, săpunul se poate folosi.

Dacă mediul în care este păstrat săpunul are umiditate mai ridicată, pe suprafața acestuia poate apărea rouă și un strat gelatinos. Este un fenomen normal pentru săpunurile naturale de tip melt & pour.
Pentru a evita acest fenomen, este indicată învelirea săpunului într-o folie alimentară sau depozitarea într-un recipient ce se poate închide ermetic.

Un săpun revigorant, energizant, răcoritor, special destinat pentru zilele călduroase de vară. Datorită esențelor folosite are un miros unisex și conferă prospețime de lungă durată.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(60)

Proaspăt, intens mentolat, erbaceu cu o tentă dulceagă, aroma sa ușurează respirația, eliberează și înalță. Utilizat în mod tradițional pentru a calma durerile de cap, pentru a combate greața și răul de mișcare, un...

17,85 Lei
MATERIALE
"0"
(23)

Pentru nuanțe de la albastru vibrant până la bleu ciel sau pastel. Este un colorant pe bază de apă, recomandat în special pentru colorarea săpunurilor, se poate folosi și în cosmetice.

20,23 Lei
"0"
(15)

Pentru nuanțe de la verde de iarbă și până la verde mentă sau pastel. Este un colorant pe bază de apă, recomandat în special pentru colorarea săpunurilor, se poate folosi și în cosmetice.

16,66 Lei
1 Comentariu
  • Cora L.

    Cora L. 2024-02-02

    Intensitatea culorii (albastru mai intunecat) poate fi obtinuta si cu pigment mineral mat? Sau colorantul lichid este mai potrivit?
Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Clic pentru mai multe produse
No products were found.

Creați un cont sau logați-vă!

Logare