unknown
×

Săpun răcoritor de vară Ice Cube

1912

Un săpun revigorant, energizant, răcoritor, special destinat pentru zilele călduroase de vară. Datorită esențelor folosite are un miros unisex și conferă prospețime de lungă durată.

Formula: 74281 Nivel dificultate: începător Valabilitate: min 6 luni

Faza Ingrediente Total 130 gr
A Bază de săpun M&P transparent 126 gr
A Colorant albastru lichid 1 pic
A Colorant verde lichid  2 pic
A Ulei esențial de mentă 30 pic
A Ulei esențial de ravintsara 8 pic
A Ulei esențial de eucalipt globulus 12 pic

1. Se topește pe baie de apă baza de săpun tăiată cubulețe (cât mai mici, de aproximativ 1cm), într-un recipient termorezistent, care poate fi un pahar Berzelius sau o cană/ibric de inox.

2. Într-un recipient mic, în puțină apă se diluează colorantul albastru și verde. După topirea completă a săpunului se adaugă parțial sau total, după preferințe, coloranții diluați, și se amestecă energic. Se îndepărtează compoziția din baia de apă și se adaugă uleiurile esențiale cu amestecare energică.

3. Săpunul se toarnă rapid în matrița pregătită. Se lasă matrița cu săpun pe o suprafață plană. După 10-15 de minute răcire, se presară cu zahăr cristal și se tasează ușor în săpun. După cca. 4 ore săpunul se îndepărtează  din matriță și se lasă la uscat până a doua zi, într-un mediu cât mai uscat posibil. După 24 de ore de la preparare, săpunul se poate folosi.

Dacă mediul în care este păstrat săpunul are umiditate mai ridicată, pe suprafața acestuia poate apărea rouă și un strat gelatinos. Este un fenomen normal pentru săpunurile naturale de tip melt & pour.
Pentru a evita acest fenomen, este indicată învelirea săpunului într-o folie alimentară sau depozitarea într-un recipient ce se poate închide ermetic.

Un săpun revigorant, energizant, răcoritor, special destinat pentru zilele călduroase de vară. Datorită esențelor folosite are un miros unisex și conferă prospețime de lungă durată.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(59)
Ambalaj

Proaspăt, intens mentolat, erbaceu cu o tentă dulceagă, aroma sa ușurează respirația, eliberează și înalță. Utilizat în mod tradițional pentru a calma durerile de cap, pentru a combate greața și răul de mișcare, un...

13,41 Lei
"0"
(8)
Ambalaj

Miros proaspăt, verde, asemănător eucaliptului, dar mai domol, cu note pământii și piperate subtile, are o activitate de curățare, fortificare și decongestionantă. Bun aliat în probleme virale și respiratorii,...

14,18 Lei
"0"
(33)
Ambalaj

Are un miros răcoritor, proaspăt, foarte specific, este cunoscut pentru numeroasele sale virtuți în aromaterapie. Folosit în mod tradițional pentru a elibera congestia și pentru a ușura mușchii și articulațiile...

10,91 Lei
MATERIALE
"0"
(22)
Ambalaj

Pentru nuanțe de la albastru vibrant până la bleu ciel sau pastel. Este un colorant pe bază de apă, recomandat în special pentru colorarea săpunurilor, se poate folosi și în cosmetice.

11,67 Lei
"0"
(14)
Ambalaj

Pentru nuanțe de la verde de iarbă și până la verde mentă sau pastel. Este un colorant pe bază de apă, recomandat în special pentru colorarea săpunurilor, se poate folosi și în cosmetice.

9,87 Lei
"0"
(2)
Stoc epuizat

Formă de silicon pentru săpunuri procesate la rece, săpunuri melt & pour, șampoane solide, creme solide și multe altele. 4 cavități cu o capacitate de 130 g fiecare.

14,40 Lei
"0"
(60)

O bază de săpun de calitate superioară, fabricată din ingrediente de origine vegetală, ideală pentru prepararea facilă și rapidă a unor săpunuri personalizate. Folosiți adaosuri cum ar fi uleiuri esențiale, coloranți,...

36,65 Lei
1 Comentariu
  • Cora L.

    Cora L. 2024-02-02

    Intensitatea culorii (albastru mai intunecat) poate fi obtinuta si cu pigment mineral mat? Sau colorantul lichid este mai potrivit?
Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare