unknown
×

Săpun MAROCAN

2954

Conține ingrediente specifice precum uleiul de Argan și argila Rhassoul (Ghassoul), care, împreună cu uleiul esențial de Ylang-Ylang formează un săpun deosebit, fin exfoliant, bun spumant, plăcut parfumat.

Formula: CP104 Nivel dificultate: mediu Valabilitate: min 12 luni Superfat 5%

Pentru detalii despre termenii utilizați și modul de lucru, dar și pentru siguranța dvs., vă rugăm consultați înainte GHIDUL DE FABRICARE A SĂPUNULUI LA RECE

Conține ingrediente specifice precum uleiul de Argan și argila Rhassoul (Ghassoul), care, împreună cu uleiul esențial de Ylang-Ylang formează un săpun deosebit, fin exfoliant, bun spumant, plăcut parfumat.

Ingrediente pt 300 gr săpun (3 calupuri)

Unt de Shea rafinat

Ulei de Argan

Ulei de Cocos RBD

Ulei de Migdale

Hidroxid de sodiu

Apă distilată

Argilă Ghassoul

Ulei esențial de Ylang-Ylang

Cantitate

57 gr

19 gr

57 gr

57 gr

27 gr

72 gr

6 gr

6 gr

1. Pregătiți toate ustensilele și echipamentele pe masa de lucru, să fie la îndemână. Efectuați cântăririle de ingrediente necesare din rețetă. Din cantitatea de apă se cântăresc separat 20 g într-un pahar în care se dispersează argila.

2. Într-un vas termorezistent se adaugă apa distilată, peste care, puțin câte puțin se adaugă Hidroxidul de sodiu și se amestecă lent, cu atenție, până când se dizolvă complet și soluția devine transparentă. Soluția se lasă la răcit, până la cca 40-45°C.

3. Într-un alt vas termorezistent se încălzesc uleiurile și untul pe baie marină la aprox. 45°C, până când se topește untul

4. Într-un recipient cu volum mai mare de 300 ml se transferă uleiurile, sau se poate folosi vasul în care s-au încălzit dacă este suficient de încăpător. Peste uleiuri se toarnă încet soluția de hidroxid de sodiu. Ambele trebuie să fie de temperatură similară.
Se introduce blenderul în vas și se amestecă până când compoziția devine de consistența unei budinci mai lichide, moment în care se adaugă argila dizolvată în apă și mai apoi uleiul esențial. Se amestecă temeinic cu blenderul.

5. Se transferă compoziția în forma de săpun. Se pulverizează pe suprafața săpunului alcool pentru a preveni formarea carbonatului de sodiu. Se acoperă cu o folie și se lasă în repaus 2 zile într-un loc ferit. După ce săpunul s-a întărit, se poate scoate din formă. 

6. Săpunul se pune apoi la maturat într-un spațiu bine ventilat, pe rafturi sau în cutii acoperite (dar nu închise pentru a permite circulația aerului). Maturarea durează minimum 4 săptămâni de la data producției, timp în care săpunul nu se folosește deoarece este încă reactiv.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(201)
Ambalaj

Un ulei sublim utilizat pentru îngrijirea intensivă a pielii și a părului, foarte apreciat pentru calitățile sale de regenerare și hrănire. Ajută la menținerea aspectului tineresc al pielii, combate semnele...

32,82 Lei
"0"
(56)
Ambalaj

Un ulei vegetal clasic, bine-cunoscut, apreciat pentru proprietățile sale regeneratoare și hidratante, ajută în cazul pielii uscate sau iritate, promovează un aspect sănătos al pielii cu abilități calmante, nutritive...

16,24 Lei
"0"
(15)
Ambalaj

O argilă vulcanică naturală utilizată ca tratament pentru piele și păr având proprietăți de igienizare, exfoliere și rejuvenare, foarte blândă și reconfortantă. Este folosită în principal pentru prepararea șampoanelor...

24,78 Lei
"0"
(32)
Ambalaj

Ulei esențial parfumat intens floral, splendid de exotic, însorit, cu nuanțe tropicale, cu aromă care trezește spiritul, este senzual și îmbunătățește dispoziția, calmează tensiunea, furia și frustrările, conferă...

34,47 Lei
"0"
(49)
Ambalaj

Unul dintre cele mai populare unturi cosmetice, bogat în fitosteroli, polifenoli și acizi grași esențiali. Versatil și bine adaptat pentru o gamă largă de aplicații cosmetice, este un emolient excelent, favorizează...

15,26 Lei
"0"
(32)
Ambalaj

Sodă caustică fulgi, puritate min 98%, materie primă utilizată pentru prepararea de săpunuri. Potrivită și ca agent alcalinizator în produsele de îngrijire personală.

29,75 Lei
"0"
(29)
Ambalaj

O variantă versatilă și comună a uleiului de cocos, cu diverse aplicații, ideală pentru fabricarea săpunului la rece și ca ingredient în diverse formulări cosmetice.

45,78 Lei
MATERIALE
"0"
(16)
Stoc epuizat

Formă de silicon pentru săpunuri procesate la rece, săpunuri melt & pour, șampoane solide, creme solide și multe altele. 8 cavități cu o capacitate de 90 g fiecare.

18,64 Lei
19 Opinii
 • Oana C.

  Oana C. 2023-02-22

  La acest sapun pot sa pun ulei de masline in loc de migdale? Multumesc
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2023-02-23

   Bună ziua!
   Deoarecea indicele de saponificare ale acestor două uleiuri sunt aceleași, da, se poate face înlocuirea fără recalcularea rețetei. Spor!
 • Oana C.

  Oana C. 2023-02-22

  Buna ziua am incercat sa accesez ghidul de fabricare a sapunului la rece dar imi spune Eroare, pagina inexistenta. Pot sa il accesez altundeva? Multumesc
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2023-02-23

   Bună ziua Oana,
   Mulțumim pentru sesizare. Vom remedia în curând funcționarea corectă a link-ului.
   Articolul respectiv îl puteți găsi la REȚETE - Categorii Rețete - Articole
   https://www.ellemental.ro/retete-cosmetice/1546_sapunuri-cp-cum-se-prepara.html
   Toate cele bune!
 • Ramona D.

  Ramona D. 2021-12-22

  Bună ziua. Dacă nu mai adaug argila, se modifica restul cantităților? Mulțumesc!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-01-03

   Bună ziua! Puteți elimina argila, nu se modifică restul cantităților. Succes!
 • Crinela M.

  Crinela M. 2021-11-24

  Buna ziua!
  Se poate inlocui untul de Shea rafinat cu cel nerafinat. Momentan nu aveti pe stoc si doresc sa finalizez o comanda.
  Multumesc si toata stima pentru ceea ce faceti!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-11-24

   Bună ziua! Da, se poate înlocui. Spor!
 • Oana

  Oana 2021-10-26

  O întrebare am : in locul apei distilate se poate folosi serul fiziologic ? Va mulțumesc !
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-10-27

   Bună ziua! Serul fiziologic este apă sărată, nu este potrivită pentru prepararea săpunurilor.
   • Oana JUGANARU

    Oana JUGANARU 2021-10-27

    Va multumesc !
 • Paraschiv G.

  Paraschiv G. 2020-11-03

  Buna ziua, in loc de hidroxid de sodiu se poate inlocui cu sare de himalaya sau cu reetha pudra si daca da care este cantitatea? Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-11-03

   Bună ziua! Saponificarea uleiurilor nu se poate realiza cu sare sau pudră de reetha, este nevoie de hidroxid de sodiu - fără acest ingredient nu se va obține un săpun. Numai bine!

 • Sergiu Si Nicoleta N.

  Sergiu Si Nicoleta N. 2020-06-02

  Buna ziua, in locul argilei pot folosi floare uscata de lavanda? In ce ulei as putea pune la macerat pudra de alkanet pentru o culoare cât mai mov? Mulțumesc !

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-06-03

   Bună ziua! Puteți folosi în locul argilei floare uscată de lavandă, țineți cont de faptul că va fi maronie, nu-și va păstra culoarea. Pudra de alkanet o puteți macera practic în oricare ulei vegetal al rețetei de săpun, nuanța ce rezultă la final depinde de dozaj și de restul ingredientelor. Vă sugerăm să faceți test pe o cantitate mică de săpun, să vedeți ce rezultate puteți obține. Succes!

 • Adina R.

  Adina R. 2020-01-21

  Buna ziua! Am o intrebare referitor la toate sapunurile.Oare ati putea exemplifica mai amanuntit la fiecare in parte,pentru ce este bun si la ce ne foloseste? Multumesc frumos!

  • Daniela G.

   Daniela G. 2022-11-21

   Se pot vedea proprietatile sapunului in soapcalc.net. Se introduc ingredientele si se calculeaza, +,view recipe.
 • Cornelia S.

  Cornelia S. 2020-01-02

  Bună, am o intrebare, am studiat reteta săpunului și apa ni se pare foarte putina, este posibil sa fie o greșeală? Va mulțumesc...

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-01-03

   Bună ziua! Am verificat, cantitatea dată în rețetă este corectă. Toate cele bune!

Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Clic pentru mai multe produse
No products were found.

Creați un cont sau logați-vă!

Logare