unknown
×

Săpun CHARBON

3180

Un săpun formulat cu ulei esențial de Tea tree, Cărbune vegetal activ, ulei de Tamanu, Cânepă și Chimen negru cu proprietăți purifiante și benefice pentru pielea problematică.

Formula: CP106 Nivel dificultate: mediu Valabilitate: min 12 luni Superfat 5%

Pentru detalii despre termenii utilizați și modul de lucru, dar și pentru siguranța dvs., vă rugăm consultați înainte GHIDUL DE FABRICARE A SĂPUNULUI LA RECE

Un săpun formulat cu ulei esențial de Tea tree, Cărbune vegetal activ, ulei de Tamanu și Chimen negru cu proprietăți purifiante și benefice pentru pielea problematică. Adaosul de ulei esențial de Lemongrass atenuează mirosul mai greu al unor componente și astfel săpunul miroase plăcut, revigorant.

Ingrediente pt 300 gr săpun (3 calupuri)

Ulei de Tamanu

Ulei de Chimen negru

Ulei de Cânepă

Ulei de Cocos RBD

Unt de Shea

Hidroxid de sodiu

Apă distilată

Cărbune activ pulbere

Ulei esențial de Tea tree

Ulei esențial de Lemongrass

Cantitate

19 gr

19 gr

19 gr

76 gr

57 gr

27 gr

72 gr

6 gr

4 gr

2 gr

1. Înainte de a începe prepararea săpunului pregătiți toate ustensilele și echipamentele pe masa de lucru, să fie la îndemână.
Efectuați cântăririle de ingrediente necesare din rețetă.

2. Într-un vas termorezistent se adaugă apa distilată, peste care, puțin câte puțin se adaugă Hidroxidul de sodiu și se amestecă lent, cu atenție, până când se dizolvă complet și soluția devine transparentă. Soluția se lasă la răcit, până la cca 45°C.

3. Într-un alt vas termorezistent se încălzesc uleiurile și untul pe baie marină la aprox. 45°C, până când se topește untul. Se amestecă din în când cu o spatulă. 
Se dispersează pudra de cărbune în cca. 50 g ulei separat din uleiurile încălzite.

4. Într-un recipient cu volum mai mare de 300 ml se transferă uleiurile și untul topite, ori se poate folosi vasul în care s-au încălzit dacă este suficient de încăpător. Peste uleiuri se toarnă încet soluția de hidroxid de sodiu. Ambele trebuie să fie de temperatură similară.
Se introduce blenderul în vas și se amestecă până când compoziția devine de consistența unei budinci mai lichide, moment în care se adaugă în compoziție uleiurile esențiale și cărbunele activ dizolvat în ulei. Se amestecă rapid cu blenderul.

5. Se transferă compoziția în forma de săpun. Se pulverizează pe suprafața săpunului alcool pentru a preveni formarea carbonatului de sodiu. Se acoperă cu o folie și se lasă în repaus 2 zile într-un loc ferit. După ce săpunul s-a întărit, se poate scoate din formă. 

6. Săpunul se pune apoi la maturat într-un spațiu bine ventilat, pe rafturi sau în cutii acoperite (dar nu închise pentru a permite circulația aerului). Maturarea durează minimum 4 săptămâni de la data producției, timp în care săpunul nu se folosește deoarece este încă reactiv.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(49)

Unul dintre cele mai populare unturi cosmetice, bogat în fitosteroli, polifenoli și acizi grași esențiali. Versatil și bine adaptat pentru o gamă largă de aplicații cosmetice, este un emolient excelent, favorizează...

15,26 Lei
"0"
(44)

Un ulei valoros și foarte activ, cu activitate antiinflamatoare regenerativă, deosebit de adecvat pentru a fi utilizat în formulări revitalizante pentru îngrijirea pielii și a părului, pentru îmbunătățirea diferitelor...

22,48 Lei
MATERIALE
"0"
(39)

Fiind una dintre cele mai puternice substanțe naturale absorbante cunoscute în prezent, este un ingredient excelent pentru măștile faciale sau produsele pentru corp, pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei, a...

21,42 Lei
11 Opinii
 • Delia L.

  Delia L. 2024-01-17

  Buna ziua! De ce nu gasesc uleiul de canepa necesar pentru aceasta reteta?
  Multumesc!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2024-02-01

   Bună ziua Delia,
   Chiar azi a reapărut pe site!
   Toate cele bune vă dorim!
 • Elena B.

  Elena B. 2023-11-28

  Buna ziua, imi puteti spune, va rog, cu ce as putea inlocui uleiul de canepa?
 • Mariana N.

  Mariana N. 2021-07-20

  Buna ziua! Sapunul acesta este indicat pentru spalarea fetei adolescentilor care se confrunta cu acnee?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-07-21

   Bună ziua! Da, se poate folosi, conține ingrediente benefice pentru tenul cu acnee.
 • Csizmadia i.

  Csizmadia i. 2020-07-04

  Bună ziua, vreau să-mi spuneți, dacă uleiul de Tamanu este sensibil la încălzire, pt ca știu ca sunt substanțe active, de exemplu unele vitamine, minerale care sunt foarte instabile la aer sau apa. Ma gândesc, ca uleiurile conțin tot felul de substanțe instabile și se pierd în timp ce stau la aer pe baie de abur.
  Mulțumesc mult

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-07-06

   Bună ziua! Expunerea la căldură moderată și pe termen scurt nu afectează semnificativ calitatea uleiurilor vegetale. Acestea nu conțin de pildă enzime sau vitamina C sub formă de acid ascorbic - substanțe care sunt afectate de încălzire sau contact cu aerul. Numai bine!

 • Franciuc A.

  Franciuc A. 2020-02-08

  Buna ziua ! Am cautat reteta cu sapun cu spirulina Green & Gold, dar nu am mai gasit-o. Am achizitionat ingredientele pentru reteta si voiam sa o prepar, de aceea voiam sa intreb daca exista vreun motiv pentru care nu mai apare pe site, nu este in regula reteta ? Multumesc frumos.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-02-10

   Bună ziua! Am dezactivat temporar rețeta respectivă deoarece am constatat că în timp se deschide culoarea săpunului mai ales la suprafață și ne propunem să revizuim formula. Am reactivat acum, ca să puteți nota rețeta și modul de preparare, dacă doriți.

   • Franciuc A.

    Franciuc A. 2020-02-15

    Multumesc !

    • Adriana I.

     Adriana I. 2020-04-11

     Buna ziua! ma puteti ajuta si pe mine cu rateta?

     Multumesc!

Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare