unknown
×

Mască reparatoare, calmantă

4025

Mască cremă potrivită pentru ten uscat, deteriorat, sensibil. Elimină impuritățile, hidratează și ajută la refacerea barierei pielii. Se aplică de 1-3 x pe săptămână pe tenul curat; se clătește după aproximativ 15 minute.

Formula: 54930 Nivel dificultate: începător Valabilitate: min 3 luni pH optim: 6.0-6.5

Faza Ingrediente Dozaj % Total 100 gr
A unt de cupuacu 4 4 gr
A emulsifiant olliva 6 6 gr
B apă pură / distilată 69 69 gr
B chelator natural 0,10 0,10 gr
B glicerină 3 3 gr
B gumă xanthan 0,10 0,10 gr
C argilă albă 12 12 gr
C pudră de lotus 4 4 gr
C alantoină 1 1 gr
D cosgard 0,80 0,80 gr

1. Amestecați ingredientele lichide ale fazei B și presărați guma xanthan cu amestecare energică. Încălziți separat ingredientele fazei A și B până la 70°C, în câte un pahar termorezistent, pe baie de apă. Când ambele faze au ajuns la temperatura potrivită, îndepărtați de la căldură.

2. Adăugați conținutul fazei A în faza B, cu mixare, continuați mixarea până când se omogenizează.

3. Puneți paharul într-un vas cu apă rece și mixați până când se formează o emulsie omogenă, cu aspect lucios și uniform.

4. Când compoziția s-a răcit până sub 40°C, sau temperatura mâinii, adăugați ingredientele fazei C premixate într-un mojar și amestecați temeinic până la omogenizare.

5. Adăugați faza D și amestecați temeinic. Măsurați pH-ul și ajustați-l dacă este nevoie.

6. Transferați compoziția în recipientul dedicat. Consistența se va definitiva pe a doua zi.

Mască cremă potrivită pentru ten uscat, deteriorat, sensibil. Elimină impuritățile, hidratează și ajută la refacerea barierei pielii. Se aplică de 1-3 x pe săptămână pe tenul curat; se clătește după aproximativ 15 minute.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(16)

Provenit din pădurea tropicală amazoniană, este un unt bogat în mod natural în fitosteroli și polifenoli, are o capacitate mare de retenție a apei, oferind pielii o hidratare de lungă durată, calmează și protejează...

26,18 Lei
"0"
(90)

Auto-emulsifiant de origine naturală conceput pentru emulsii de tip ulei în apă, cu excelentă afinitate pentru piele și versatilitate senzorială. Facilitează pătrunderea în epidermă a substanțelor active solubile în apă.

10,88 Lei
"0"
(22)

Agent de chelatare de origine naturală pentru formulări cosmetice, ajută la creșterea duratei de valabilitate, a stabilității și a eficacității produselor cosmetice. O alternativă naturală la EDTA.

17,85 Lei
"0"
(56)

Versatil, utilizat pe scară largă ca umectant și hidratant eficace, derivat din surse vegetale. Un adaos esențial în numeroase formulări de îngrijire personală.

11,22 Lei
"0"
(64)

Biopolimer natural grad transparent, utilizat ca agent de gelificare, stabilizare, îngroșare și suspendare, potrivit pentru o gamă largă de produse de îngrijire personală.

11,90 Lei
"0"
(32)

Curăță delicat impuritățile și sebumul, clarifică pielea, atrage murdăria din pori. Oferă o textură netedă și plăcută, îmbunătățește stabilitatea și senzorialitatea formulărilor cosmetice. Este potrivit pentru toate...

15,73 Lei
"0"
(38)

Alantoina are o influență pozitivă dovedită asupra integrității pielii, cu efecte puternice de reconstrucție, netezire, protecție și hidratare cutanată. Susține repararea și reînnoirea pielii, stimulează formarea de...

15,47 Lei
"0"
(140)

Conservant cu spectru larg aprobat de Ecocert și Cosmos, utilizat global într-o gamă variată de cosmetice, potrivit pentru produse de îngrijire a pielii, îngrijire corporală, machiaj, igienă și îngrijire a părului.

14,28 Lei
MATERIALE
"0"
(35)

Cutie transparentă potrivită pentru o mare varietate de produse cosmetice. Poate fi folosită pentru creme, unt de corp, scrub-uri și alte produse de îngrijire personală. Capacul potrivit se comandă separat.

2,12 Lei
18 Opinii
 • Valentina M.

  Valentina M. 2024-03-06

  Buna ziua, emulsifiantul oliva se poate inlocui cu un alt emulsifiant?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2024-03-25

   Bună ziua Valentina,
   În locul emulsifiantului olliva vă recomandăm Vegemuls și Plant HP30, cu mențiunea că dozajul poate diferi în funcție de formulă. Fără teste, din păcate, nu vă putem da cantități exacte. Vă recomandăm să preparați rețeta cu o cantitate mai mică și ajustați procentajele în cazul în care este necesar.
 • Cristina O.

  Cristina O. 2023-05-09

  Bună ziua. Aceasta masca ar fi benefica pentru un ten acneic dacă înlocuiesc argila alba cu cea verde, pudra de lotus cu pudră de manjishta , in plus sa elimin glicerina șau eventual să o inlocuiesc?
  Mulțumesc!
 • Estera E.

  Estera E. 2022-04-21

  Bună! Îmi place acest unt, și vreau neapărat sa îl folosesc pe fața, dar pentru tenul predispus la comedoane se poate folosi? Mulțumesc
 • Estera E.

  Estera E. 2022-04-16

  Bună! Îmi place acest unt, și vreau neapărat sa îl folosesc pe fața, dar pentru tenul predispus la comedoane se poate folosi? Mulțumesc
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-04-22

   Bună ziua! Aceasta este o mască pentru față. Dacă vă referiți la untul de cupuacu, se poate folosi pe tenul uscat, nu recomandăm pentru tenul gras, cu tendință acneică sau predispus la comedoane.
 • Szalisznyó Krisztina

  Szalisznyó Krisztina 2022-01-11

  A Cupuacu vaj milyen más vajjal helyettesithető?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-01-15

   Kedves Krisztina, használhat más növényi vajat is, például ucuuba, shea- vagy mangóvajat.
 • Mika

  Mika 2021-12-23

  Buna seara , felicitari pt efortul dv si retetele minunate .as dori sa stiu daca in aceasta reteta se piate inlocui pudra de ilotus cu o alta pudra . Multumesc
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-01-03

   Bună ziua! Sigur că da, se pot folosi și alte pudre în locul celei de lotus. Mulțumim pentru aprecieri, numai bine!
 • Ana

  Ana 2021-12-14

  Cu ce as putea sa inlocuiesc chelatorul nu il am .Va multumesc anticipat
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-12-15

   Bună ziua! Chelatorul este obligatoriu în această formulă, pentru a asigura conservarea optimă. Înlocuitor nu avem. Dacă preparați masca fără acest ingredient, termenul de valabilitate este mai scurt, de câteva săptămâni.
 • ELLEMENTAL logo comments

  ELLEMENTAL 2021-11-18

  Kedves Angi, a kelátornak tartósító szerepe van, agyagot tartalmazó készítményekbe kötelező.
 • Angi

  Angi 2021-11-17

  A kelátornak tartósító szerepe van? Kelátor nélkül is elkészíthető a fenti recept?
 • Loredana B.

  Loredana B. 2021-10-30

  Cu ce se poate înlocui untul de cupuacu?
  Mulțumesc
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-11-03

   Bună ziua! Puteți folosi și un alt unt vegetal, după preferințe și proprietăți.
 • Elena B.

  Elena B. 2021-10-23

  Buna ziua. Spuneti-mi va rog se poate elimina chelator-ul din reteta?
  Produsul contine alcool si nu as vrea sa folosesc. Multumesc anticipat!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-10-25

   Bună ziua! Chelatorul este necesar pentru conservarea produsului. Dozajul este foarte mic, astfel încât preparatul va conține doar 0,001% ethanol, deci nesemnificativ, nu trebuie să vă faceți griji.
Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare