unknown
×

Daily Refreshing Face Lotion

7941

Cremă hidratantă fluidă, naturală, concepută pentru a proteja pielea de deshidratare. Dacă aveți pielea mixtă sau grasă, dacă rutina dvs. conține mai multe produse de aplicat sau pur și simplu aveți nevoie de ceva lejer, iată un fluid hidratant pe care vă puteți baza.

Formula: 74360 Nivel dificultate: avansat  Valabilitate: min 3 luni pH optim: 5.0-5.5 

Faza Ingrediente Dozaj % Total 50 gr
A Apă pură / distilată  50,7 25,35 gr
A Apă de Tei  30 15 gr
A Glicerină vegetală  3 1,5 gr
A Gumă Xanthan  0,3 0,15 gr
B Ulei de Castravete  9 4,5 gr
B Emulsifiant Liqua 3 1,5 gr
B Cetearyl alcohol 0,5 0,25 gr 
C Softdermo Eco 3,5 1,75 gr
C Acid lactic  cât e necesar cât e necesar 

1. Pregătiți faza A: preamestecați guma xanthan cu glicerina, adăugați la amestecul de ape și amestecați până când se formează un gel.

2. Încălziți separat fazele A și B pe o baie de apă la 75°C în pahare termorezistente. Când ambele faze au ajuns la temperatura potrivită, îndepărtați-le de la sursa de căldură.

3. Adăugați faza B în faza A cu amestecare, mixați până la omogenizare.

4. Introduceți paharul într-un bol cu apă rece și amestecați până când se formează o emulsie omogenă.

5. Răciți sub 40°C, adăugați ingredientele fazei C și amestecați bine.

6. Măsurați pH-ul și ajustați-l cu acid lactic la 5,0-5,5 dacă este nevoie.

7. Transferați crema în recipientul dedicat. Consistența va fi definitivă în ziua următoare.

Cremă hidratantă fluidă, naturală, concepută pentru a proteja pielea de deshidratare. Dacă aveți pielea mixtă sau grasă, dacă rutina dvs. conține mai multe produse de aplicat sau pur și simplu aveți nevoie de ceva lejer, iată un fluid hidratant pe care vă puteți baza.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(43)

Apa din flori de tei, cu mirosul său subtil și dulce, este folosită pentru a calma pielea sensibilă, ajută la iluminarea și strălucirea tenului, aduce o îngrijire delicată pentru orice tip de piele și favorizează...

20,02 Lei 22,25 Lei
-10%
"0"
(56)

Versatil, utilizat pe scară largă ca umectant și hidratant eficace, derivat din surse vegetale. Un adaos esențial în numeroase formulări de îngrijire personală.

11,22 Lei
"0"
(64)

Biopolimer natural grad transparent, utilizat ca agent de gelificare, stabilizare, îngroșare și suspendare, potrivit pentru o gamă largă de produse de îngrijire personală.

11,90 Lei
"0"
(9)

O alegere excelentă pentru utilizarea în formulele de îngrijire a pielii, un ulei ușor care se absoarbe rapid, cu un miros delicat proaspăt, este bogat în tocoferoli și fitosteroli. Susține elasticitatea pielii și...

19,04 Lei
"0"
(22)

Emulsifiant O/W versatil, de înaltă performanță, adecvat în special pentru emulsii cu vâscozitate scăzută precum seruri, loțiuni și creme fluide cu un conținut redus de uleiuri. Asigură flexibilitate în formulare, se...

30,94 Lei
"0"
(29)

Alcool gras de origine vegetală ce funcționează ca emolient, co-emulsifiant, stabilizator de emulsie, opacifiant, modificator de vâscozitate și modificator de structură pentru produsele cosmetice. Conferă pielii o...

13,09 Lei
"0"
(23)

Un amestec sinergic de acizi organici derivați din plante, prietenoși cu pielea, cu o activitate antimicrobiană extinsă, oferă o multifuncționalitate eficientă pentru o gamă largă de produse cosmetice. Potrivit ca și...

21,42 Lei
"0"
(38)

Un acid alfa-hidroxi natural, regulator de aciditate cu proprietăți exfoliante, de iluminare a pielii și de hidratare. Poate fi utilizat într-o gamă largă de produse de îngrijire personală.

13,09 Lei
MATERIALE
2 Opinii
  • Vasilica Laura M.

    Vasilica Laura M. 2023-08-29

    Buna ziua, între ingrediente se regăsește gliceryl caprylate, dar în formularea rețetei nu apare acesta. Îmi puteți spune va rog in ce faza se adaugă sau daca se poate omite. Vă mulțumesc anticipat.
  • aura m.

    aura m. 2023-08-13

    Buna seara, doresc sa fac aceasta lotiune pentru a o oferi cadou, iar uleiul de castravete este singurul care îmi lipsește. Îmi puteți recomanda, va rog, înlocuitori pentru acesta ? Va mulțumesc anticipat :)
Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Clic pentru mai multe produse
No products were found.

Creați un cont sau logați-vă!

Logare