unknown
×

Daily Refreshing Face Lotion

2183

Cremă hidratantă fluidă, naturală, concepută pentru a proteja pielea de deshidratare. Dacă aveți pielea mixtă sau grasă, dacă rutina dvs. conține mai multe produse de aplicat sau pur și simplu aveți nevoie de ceva lejer, iată un fluid hidratant pe care vă puteți baza.

Formula: 74360 Nivel dificultate: avansat  Valabilitate: min 3 luni pH optim: 5.0-5.5 

Faza Ingrediente Dozaj % Total 50 gr
A Apă pură / distilată  50,7 25,35 gr
A Apă de Tei  30 15 gr
A Glicerină vegetală  3 1,5 gr
A Gumă Xanthan  0,3 0,15 gr
B Ulei de Castravete  9 4,5 gr
B Emulsifiant Liqua 3 1,5 gr
B Cetearyl alcohol 0,5 0,25 gr 
C Softdermo Eco 3,5 1,75 gr
C Acid lactic  cât e necesar cât e necesar 

1. Pregătiți faza A: preamestecați guma xanthan cu glicerina, adăugați la amestecul de ape și amestecați până când se formează un gel.

2. Încălziți separat fazele A și B pe o baie de apă la 75°C în pahare termorezistente. Când ambele faze au ajuns la temperatura potrivită, îndepărtați-le de la sursa de căldură.

3. Adăugați faza B în faza A cu amestecare, mixați până la omogenizare.

4. Introduceți paharul într-un bol cu apă rece și amestecați până când se formează o emulsie omogenă.

5. Răciți sub 40°C, adăugați ingredientele fazei C și amestecați bine.

6. Măsurați pH-ul și ajustați-l cu acid lactic la 5,0-5,5 dacă este nevoie.

7. Transferați crema în recipientul dedicat. Consistența va fi definitivă în ziua următoare.

Cremă hidratantă fluidă, naturală, concepută pentru a proteja pielea de deshidratare. Dacă aveți pielea mixtă sau grasă, dacă rutina dvs. conține mai multe produse de aplicat sau pur și simplu aveți nevoie de ceva lejer, iată un fluid hidratant pe care vă puteți baza.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(37)
Ambalaj

Apa din flori de tei, cu mirosul său subtil și dulce, este folosită pentru a calma pielea sensibilă, ajută la iluminarea și strălucirea tenului, aduce o îngrijire delicată pentru orice tip de piele și favorizează...

18,31 Lei
"0"
(50)
Ambalaj

Versatil, utilizat pe scară largă ca umectant și hidratant eficace, derivat din surse vegetale. Un adaos esențial în numeroase formulări de îngrijire personală.

11,03 Lei
"0"
(54)
Ambalaj

Biopolimer natural grad transparent, utilizat ca agent de gelificare, stabilizare, îngroșare și suspendare, potrivit pentru o gamă largă de produse de îngrijire personală.

7,03 Lei
"0"
(8)
Ambalaj

O alegere excelentă pentru utilizarea în formulele de îngrijire a pielii, un ulei ușor care se absoarbe rapid, cu un miros delicat proaspăt, este bogat în tocoferoli și fitosteroli. Susține elasticitatea pielii și...

13,24 Lei
"0"
(21)
Ambalaj

Emulsifiant O/W versatil, de înaltă performanță, adecvat în special pentru emulsii cu vâscozitate scăzută precum seruri, loțiuni și creme fluide cu un conținut redus de uleiuri. Asigură flexibilitate în formulare, se...

8,16 Lei
"0"
(26)
Ambalaj

Alcool gras de origine vegetală ce funcționează ca emolient, co-emulsifiant, stabilizator de emulsie, opacifiant, modificator de vâscozitate și modificator de structură pentru produsele cosmetice. Conferă pielii o...

13,32 Lei
"0"
(20)
Ambalaj

Un amestec sinergic de acizi organici derivați din plante, prietenoși cu pielea, cu o activitate antimicrobiană extinsă, oferă o multifuncționalitate eficientă pentru o gamă largă de produse cosmetice. Potrivit ca și...

13,74 Lei
"0"
(29)
Ambalaj

Un acid alfa-hidroxi natural, regulator de aciditate cu proprietăți exfoliante, de iluminare a pielii și de hidratare. Poate fi utilizat într-o gamă largă de produse de îngrijire personală.

8,59 Lei
MATERIALE
"0"
(13)

Un tub drăguț și practic, moale, cu finisaj bun. Este potrivit pentru creme, emulsii, pastă de dinți și diverse cosmetice semisolide.

2,01 Lei
4 Opinii
 • Vasilica Laura M.

  Vasilica Laura M. 2023-08-29

  Buna ziua, între ingrediente se regăsește gliceryl caprylate, dar în formularea rețetei nu apare acesta. Îmi puteți spune va rog in ce faza se adaugă sau daca se poate omite. Vă mulțumesc anticipat.
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2023-08-30

   Bună ziua Vasilica,
   Mulțumim pentru atenționare. Am scos din lista de ingrediente.
   O zi cu soare vă dorim!
 • aura m.

  aura m. 2023-08-13

  Buna seara, doresc sa fac aceasta lotiune pentru a o oferi cadou, iar uleiul de castravete este singurul care îmi lipsește. Îmi puteți recomanda, va rog, înlocuitori pentru acesta ? Va mulțumesc anticipat :)
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2023-08-16

   Bună ziua Aura,
   Uleiul de castravete îl puteți înlocui cu cel de pepene sau kukui.
   O zi cu soare vă dorim!
Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Meniu

WhatsApp

Whatsapp Chat asistență clienți

(+40)770 459 921

Lăsați-ne un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil, de la 9:00 la 16:00 de Luni până Vineri.

Start WhatsApp Chat

Setări

Creați un cont sau logați-vă!

Logare