unknown
×

Deodorant stick Proficient Men

3639

Un deodorant formulat cu patru ingrediente active naturale, ce combat eficient formarea mirosurilor neplăcute: zinc ricinoleat, lemonester, alaun și salvie oficinală. Este plăcut la aplicare, nu blochează porii, nu lasă urme albe inestetice, are un parfum agreabil.

Formula: 161149 Nivel dificultate: mediu Valabilitate: min 3 luni pH optim: -

Faza Ingrediente Dozaj % Total 50 gr
A Coco-Silicone 43 21,5 gr
A Zinc ricinoleate 3 1,5 gr
A Acid Stearic 30 15 gr
A Lemonester 5 2,5 gr
B Amidon cosmetic lipofil 10 5 gr
B Piatră de Alaun pudră 7 3,5 gr
B Ulei esențial de Salvie Oficinală 0,4 0,2 gr (6 pic)
B Ulei esențial de Bergamotă 1,6 0,8 gr (24 pic)

1. Topiți ingredientele fazei A într-un pahar termorezistent, pe baie de apă.

2. Îndepărtați de la căldură și adăugați pe rând ingredientele fazei B, cu amestecare temeinică după fiecare.

3. Turnați în recipient cât timp este fluidă compoziția, dar nu prea fierbinte. Lăsați la întărit până a doua zi.

Un deodorant formulat cu patru ingrediente active naturale, ce combat eficient formarea mirosurilor neplăcute: zinc ricinoleat, lemonester, alaun și salvie oficinală. Este plăcut la aplicare, nu blochează porii, are un parfum agreabil.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(44)

Emolient modern cu textură ușoară, de origine naturală, conferă o atingere mătăsoasă plăcută și non-grasă pe piele, dovedește un profil senzorial superior. Se întinde foarte repede, oferă finețe și performanță în...

22,61 Lei
"0"
(23)

Activ deodorant non-microbicid, obținut din resurse naturale, care inhibă descompunerea enzimatică a componentelor transpirației, împiedicând formarea mirosului neplăcut, fără a afecta flora naturală a pielii. Este...

6,78 Lei
"0"
(26)

Un acid gras care se găsește în mod natural în unturile vegetale. Este utilizat pentru a îngroșa și stabiliza formulările într-o varietate de produse precum creme, balsamuri, unguente, stick-uri și produse tip baton,...

14,28 Lei
"0"
(21)

Piatra de alaun este un produs natural, un mineral cunoscut pentru proprietățile sale astringente, calmante și hemostatice. Este blândă, neparfumată, nu blochează porii și nu lasă urme pe haine.

6,24 Lei
"0"
(18)

Activ deodorant și absorbant de mirosuri foarte eficient, conceput pentru aplicații cosmetice, bazat pe sarea de zinc a acidului ricinoleic, adecvat în special pentru prepararea deodorantelor de tip emulsie sau stick.

8,56 Lei
"0"
(50)

Aromă mai complexă în comparație cu a altor uleiuri de citrice, are un parfum splendid de rafinat, cu note florale și amare subiacente. Uleiul nostru de bergamotă este non-sensibilizant, nu conține molecule...

32,02 Lei
"0"
(15)

Absoarbe eficient umezeala și sebumul fără să lase urme albe pe piele, reduce textura grasă și lipicioasă a preparatelor, oferă o senzație plăcută a pielii și un aspect catifelat. 

19,04 Lei 23,80 Lei
-20%
MATERIALE
57 Opinii
 • Andreja L.

  Andreja L. 2024-03-24

  Hi, what is a replacement for Coco-Silicone volatile in this recipe?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2024-03-25

   Hi Andreja,
   In this case you can replace it with Coco-Silicone.
   Have a nice day!
 • Elena F.

  Elena F. 2019-04-24

  S ar putea inlocui pudra de orez cu pudra de arowroot?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2019-04-25

   Da, se poate face înlocuirea. O zi plăcută!

   • Elena F.

    Elena F. 2019-04-25

    Multumesc pentru raspuns!

 • Alina A.

  Alina A. 2018-06-14

  Daca se elimina uleiurile esentiale si in locul lor introduc glicerina, alantoina si bisabolol (in faza c toate), produsul poate fi folosit de femeile insarcinate? Alantoina este ok in dozaj 1% iar bisabolol la 0,5%?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-06-15

   Puteți elimina uleiurile esențiale și puteți include alantoină și bisabolol, dozajele propuse sunt în regulă. Glicerina nu este necesară.

 • Olaru A.

  Olaru A. 2018-03-22

  Buna ziua, aveti idee de ce nu reusesc sa topesc piatra de alaun? se tot lipseste de bagheta, ramane pe fund, dar nu se topeste...

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-03-22

   Bună ziua. Piatra de alaun nu se va topi fiind solubilă în apă și nu în uleiuri, dar se poate dispersa prin amestecare temeinică. Urmați întocmai indicațiile date în rețetă.

 • Daniela Semida T.

  Daniela Semida T. 2018-03-07

  Stiu ca pudra de bambus are proprietati potrivite pentru includerea in deodorante. Ar fi eficienta inlocuirea pudrei de orez cu ea ( sau partial)?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-03-08

   Da, pudra de bambus are proprietăți care o recomandă pentru astfel de aplicații. Recomandăm înlocuirea parțială a pudrei de orez, cel mult jumătate, având în vedere că pudra de bambus lasă urme albe.

   • Daniela Semida T.

    Daniela Semida T. 2018-03-08

    Supermulțumesc!

 • diana

  diana 2018-01-06

  buna ziua,

  As putea face desodorantul pt barbati cu 50%ulei cocos, 35%bicarbonat, 7% alaun, 3%glicerina vegetala,5%ulei chiparos, 1.5%ulei ricin? multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-01-08

   Bună ziua Diana. Din punctul nostru de vedere, formula propusă de dvs nu este optimă pentru un deodorant. Bicarbonatul de sodiu este într-un dozaj prea mare, la fel și uleiul esențial de chiparos; uleiul de ricin nu aduce beneficii aici, iar din formulă lipsește un agent texturant/liant, mai ales dacă vă propuneți să folosiți deodorantul într-un recipient tip stick.

 • Andreea

  Andreea 2017-10-04

  Buna ziua! Se poate introduce in reteta glicerina, alantoina si bisabolol? Daca da, din care tip de silicon trebuie scazut? Multumesc frumos!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-10-04

   Bună ziua Andreea. Da, puteți intoduce ingredientele propuse, toate intră la faza C, iar ajustarea o faceți la siliconul vegetal (primul din tabel). Glicerina nu este solubilă în medii uleioase, dar se poate dispersa dacă se folosește o cantitate mică, sugerăm cel mult 3% în această formulă, și amestecați foarte bine înainte de turnare. Succes!

 • Bumble B.

  Bumble B. 2017-07-07

  Bună ziua! Vă rog, îmi recomandați un alt ulei esențial în locul celui de bergamotă? Unul care să aibă un miros proaspăt masculin. Mulțumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-07-07

   Bună ziua. În loc de uleiul esențial de bergamotă puteți folosi parfumantul natural Fresh marine sau o combinație de uleiuri esențiale: mentă, rozmarin, litsea, cedru, chiparos, smirnă...
   Toate cele bune!

 • Adina

  Adina 2017-05-16

  Buna ziua,

  Imi puteti preciza ce ajustari ar trebui sa fac pentru a aduce urmatoarele inlocuiri (in functie de stocul pe care il am deja de la dvs):
  - ceara de candelilla si cea de soia pot fi inlocuite cu ceara de albine?
  - co-emulsifiant Stabila poate fi inlocuit cu emulsifiant protecta?
  - amidonul de porumb poate fi inlocuit cu bicarbonat?
  Va multumesc.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-05-16

   Bună ziua Adina. Se poate prepara deodorantul și cu ceară de albine, însă fără teste, nu vă putem indica un procent optim. Co-emulsifiantul Stabila nu poate fi înlocuit cu Protecta, eventual cu cetearyl alcohol. Bicarbonat de sodiu se poate include, dar și în acest caz, din păcate, nu vă putem indica ce cantitate ar fi potrivită. Toate cele bune!

 • Julien M.

  Julien M. 2017-04-06

  Am folosit zinc ricinoleatul in loc de farnezol dar zincul ricinoleatul ne se amesteca in compozitie si ramane la fund! Ce este de facut?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-04-06

   Julien, ați inclus zinc ricinoleatul în faza A? Este un ingredient ce trebuie topit, vedeți și indicațiile din comentariul dat ca răspuns pentru Gabriela.

   • Julien M.

    Julien M. 2017-04-06

    Exact asa am facut doar va la fundul paharului au ramas sedimente!

    • ELLEMENTAL logo comments

     ELLEMENTAL 2017-04-06

     Rămânem cu semnul întrebării privind problema semnalată, noi nu am întâmpinat pe parcursul testelor noastre un asemenea fenomen. Zinc ricinoleatul se topește la o temperatură destul de ridicată, dar, așa cum scrieți, ați insistat la încălzire. E posibil ca la această formulă în mod particular să fie o problemă de incompatibilitate, o vom retesta și cu zinc ricinoleat.

     • Julien M.

      Julien M. 2017-04-06

      Poate fi din cauza ingredientelor solide ca amidonul de porumb, piatra de alaun impreuna cu zincul sa se depuna si sa formeze sedimente care nu se omogenizeaza?

      • ELLEMENTAL logo comments

       ELLEMENTAL 2017-04-07

       Piatra de alaun nu se dizolvă într-o astfel de formulă (anhidră) ci doar se dispersează, de aceea compoziția trebuie amestecată până când începe solidificarea, altfel, alaunul migrează la baza paharului. Poate acele sedimente de care aminitiți sunt de fapt alaunul nedispersat.

 • ELLEMENTAL logo comments

  ELLEMENTAL 2017-04-05

  Mulțumim și noi, pentru încredere și aprecieri. Toate cele bune!

 • Gabriela

  Gabriela 2017-03-10

  Buna dimineata! As vrea sa fac deodorantul dar nu am si nu vad in oferta dvs. farnesol activ deodoran..Nu stiu daca nu este momentan in oferta (mai pot astepta) sau daca ar trebui sa il procur din alta parte. Va multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-03-10

   Bună ziua Gabriela. Farnesolul nu va mai fi disponibil în oferta noastră, în locul acestuia avem un alt ingredient pentru deodorante, și anume zinc ricinoleatul. În curând vom publica noile rețetele substituind farnesolul cu noul ingredient, până atunci vă putem da indicații pentru această rețetă: includeți zinc ricinoleat în procent de 3% în faza A și scadeți cu 2% untul de mango. Modul de preparare rămâne același. Numai bine!

 • Alice

  Alice 2016-12-27

  Se poate exclude farnesolul? Sau inlocui cu altceva. Nu am si tare mult as vrea sa fac un deo

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2016-12-27

   Alice, fără farnesol, eficiența deodorantului ar fi redusă. În loc de farnesol se poate folosi Zinc ricinoleate, în procent de 3%, inclus în faza A, scăzând corespunzător procentul untului de mango.

 • Irina

  Irina 2015-05-22

  Buna ziua, pentru a evita problema topirii cristalelor de alaun ..as putea sa le pisez in mojar inainte de adaugare? Multumesc.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2015-05-22

   Bună ziua,
   Răspunsul e afirmativ.

 • Ana

  Ana 2015-05-21

  Buna ziua,
  Ceara de candellila, fiind galbena, nu lasa urme galbene pe haine? Va intreb asta pentru ca am facut deodorant cu ceara de albine galbena si alba, iar cea galbena a lasat urme pe haine.
  Va multumesc!

 • Florin

  Florin 2015-05-21

  Am reusit 4 deodorante din 5. La primul deodorant am asteptat putin cam mult pana sa torn compozitia in recipient si am reusit sa torn doar jumatate... apoi s-a intarit compozitia si am blocat orificiul de turnare. Restul de 4 au iesit perfect. Pot spune ca este un deodorant perfect. Acopera foarte foarte bine mirosul chiar daca nu opreste in totalitate transpiratia. Nu pateaza si lasa o senzatie foarte placuta pe piele. Am folosit aceiasi reteta si pentru deodorant pentru femei... schimband doar parfumantul. A iesit perfect. Va multumesc pentru seriozitate, pentru produse si pentru sfaturi. Pe data viitoare!

 • Catrinel

  Catrinel 2015-05-13

  Buna ziua! vreau sa prepar deodorantul insa mi s-a terminat coemulsifiantul Stabila. Cu ce alt emulgator pot inlocui Stabila?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2015-05-14

   Bună ziua,
   Co-emulsifiantul stabila se poate eventual înlocui cu acid stearic sau cu cetyl palmitate, însă fără a efectua teste practice nu vă putem indica un procent exact. Pe site-ul nostru găsiţi reţete de deodorant ce nu conţin acest ingredient, vă puteţi orienta după formulele respective.

 • Catrinel

  Catrinel 2015-04-16

  Buna ziua! Pot inlocui ceara de candelilla cu ceara de carnauba in deo solid Proficient pentru barbati?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2015-04-20

   Bună ziua,
   Răspunsul e afirmativ, însă ţinând cont de efectul mai durizant, ar fi nevoie de un procent ceva mai mic decât cel indicat pentru ceara de candelilla. Fără teste efectuate în prelabil nu vă putem indica un procent exact. Numai bine!

 • catrinel

  catrinel 2015-03-23

  Buna ziua! Am preparat deo stick Proficient insa aspectul nu este omogen ca in fotografie. E posibil sa se fi aglomerat pudra de alaun spre baza fiindca era prea fluid cand am turnat in forma? Se poate folosi asa?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2015-03-24

   Bună ziua,
   Puteţi folosi deodorantul, cristalele alaun se dizolvă la scurt timp după aplicare. Pe viitor, ţineţi cont eventual de sfatul sugerat şi în cadrul formulei şi anume: la turnare acele câteva cristale de alaun de pe fundul paharului să nu le turnați în recipient. Numai bine!

 • Catrinel

  Catrinel 2015-03-16

  Buna ziua! As putea inlocui 7 grame de unt de mango cu 7 grame unt de cacao ca sa iasa deodorantul o idee mai moale intrucat a iesit destul de dur?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2015-03-17

   Bună ziua,
   Puteţi realiza înlocuirea propusă, într-adevăr cele 2 unturi au texturi diferite.

 • Dana O.

  Dana O. 2014-05-09

  Buna ziua,

  Revin cu o intrebare. Am facut acest stick dar este sfarmicios si usor dur cu pielea. Am facut si stick-ul pt dama si a iesit perfect. Care ar fi problema? Sa fie untul de cacao mai bun, avand in vedere ca cel de mango nu e asa cremos?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-05-09

   @Dana Onofrei,
   Bună ziua,
   Cele două unturi: untul de cacao şi untul de mango au texturi diferite. Într-adevăr untul de mango este ceva mai uscat decât cel de cacao, dar dacă pe parcursul preparării aţi amestecat suficient de bine, atunci deodoratul ar trebui să prezinte o textură compactă, plăcută la aplicare. Cristalele alaun se dizolvă la scurt timp după aplicare.

 • Dana O.

  Dana O. 2014-04-18

  Buna ziua..pot pune in aceasta compozitie si cateva picaturi de vitamina A sau E pentru o piele foarte iritanta avand o transpiratie foarte acida..

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-04-18

   @Dana Onofrei,
   Puteţi adăuga în formulă câteva picături de vitamina E. Pentru pielea iritată puteţi încorpora 1% bisabolol la final, ajustând corespunzător procentul untului de mango.

   • Dana O.

    Dana O. 2014-04-23

    @Elemental,
    Va multumesc.
    Vroiam sa va intreb cum as putea sa formez din nou stick-ul deoarece cand l-am deschis s-a rupt chiar daca am uns cu ulei capacul interior.

    • ELLEMENTAL logo comments

     ELLEMENTAL 2014-04-23

     @Dana Onofrei,
     Bună ziua,
     Ţineţi stickul în prealabil într-o zonă mai caldă ca să devină ceva mai moale. Încercaţi să ataşaţi manual partea desprinsă, cu presiune. Puteţi apoi ”sculpta” forma cu ajutorul unei linguriţe sau spatule. La primele aplicări acţionaţi cu atenţie ca să nu se desprindă; cu timpul se va compacta de la presiunea pe parcursul utilizării.

 • Susanu Oana M.

  Susanu Oana M. 2014-02-24

  Am vazut ca nu aveti pe stoc unt de mango, apa de musetel si pudra shikakai...am sanse sa le gasesc pana la inceputul lunii?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-02-25

   @Susanu Oana Monica,
   Avem în stoc unt de mango la 100 gr. Varianta la 500 gr va fi disponibilă în decurs de câteva zile iar varianta de 50 gr nu vom mai avea în ofertă.
   Pudra de Shikakai va fi disponibilă azi-mâine.
   Noul lot de apă de muşeţel ne va sosi doar peste câteva săptămâni din păcate; în locul acesteia se poate folosi apă de tei sau melisa.

 • Paula A.

  Paula A. 2013-05-14

  Buna ziua,

  Am preparat si eu acest deodorant folosind ca parfumant uleiul esential de lemongrass. Atat eu cat si iubitul meu suntem extrem de multumiti de rezultat. Chiar am dansat de fericire a doua zi cand am deschis capacul recipientului si am vazut ca este solid, ca este acolo (ii torni in recipient in stare lichida si nu prea stii la ce sa te astepti mai ales cand esti incepator).
  Va multumesc pentru minunatele produse pe care le comercializati, viata multa si rabdare!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2013-05-14

   @Paula Alina,
   Mulţumim pentru feedback şi urări! Ne bucurăm alături de dumneavoastră pentru reuşită, şi, la mai multe!

 • camelia

  camelia 2013-05-08

  CU CE SE POATE INLOCUI co-emulsifiant Stabila ? AFECTEAZA CONSISTENTA PRODUSULUI?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2013-05-08

   @camelia,
   Ingredientul are influenţă şi asupra consistenţei produsului. Se poate înlocui cu acid stearic, eventual cu cetyl palmitate, dar procentul optim poate diferi de cel indicat în reţetă. Avem şi reţetă de deodorant care nu conţine acest ingredient, vă puteţi orienta după formula respectivă.

 • liliana

  liliana 2013-03-30

  buna seara! as putea sa folosesc ceara de albine in loc de ceara de soia?
  va multumesc si multe aprecieri pt munca deosebita pe care o faceti! mult spor si ajutor de la Dumnezeu!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2013-04-01

   @liliana,
   Mulţumim pentru cuvintele frunoase, ne străduim să fim de ajutor pentru cei interesaţi de acest domeniu.
   Nu puteţi înlocui ceara de soia cu cea de albine 1 la 1, cele două având efecte diferite asupra texturii şi vâscozităţii unui astfel de preparat. Celălalt deodorant, cel penru femei, conţine ceară de albine, vă puteţi inspira din acea reţetă, 1611508.

Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare