unknown
×

Săpun Surgras

3042

Un săpun hidratant îmbogățit cu unt de shea și vitamina E, parfumat cu note floral-fructate. Conține tensidă de cocos pentru o mai bună spumare.

Formula: 5135 Nivel dificultate: începător Valabilitate: min 12 luni

Faza Ingrediente Total 90 gr
A Bază de săpun M&P Clear 62 gr
A Unt de Shea, purificat  8 gr
A Tensidă Coco-betain 8 gr
A Apă pură / distilată 5 gr
B Extract aromatic de Caise 2 gr
B Ulei esențial de Geraniu de Bourbon   10 picături
B Vitamina E 12 picături

1. Tăiați cubulețe baza de săpun și puneți-o la topit pe baie de apă împreună cu restul ingredientelor din faza A, amestecați bine.

2. Adăugați ingredientele fazei B și omogenizați.

3. Turnați compoziția în forma pregătită și lăsați să se întărească pe o suprafață plană. După cca. 4 ore scoateți săpunul din formă și lăsați la uscat până a doua zi. Săpunul astfel preparat se poate apoi folosi.

Dacă mediul în care este păstrat săpunul are umiditate mai ridicată, pe suprafața acestuia pot apărea rouă și un strat gelatinos. Este un fenomen normal pentru săpunurile naturale de tip melt & pour.
Pentru a evita acest fenomen, este indicată învelirea săpunului într-o folie alimentară sau depozitarea într-un recipient ce se poate închide etanș.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(112)

Ingredient activ și antioxidant natural pentru preparate cosmetice destinate îngrijirii pielii și părului, agent antioxidant eficient pentru uleiuri vegetale, unturi vegetale și uleiuri esențiale.

16,47 Lei
"0"
(37)

Un parfum floral intens, încântător și înălțător, un buchet superb de roze, cu o notă de citrice și verzi. Grație proprietăților sale tonifiante, astringente și purificatoare pentru piele, este folosit în cosmetică...

17,79 Lei
"0"
(66)

Surfactant amfoteric concentrat cu proprietăți excelente de spumare și curățare, de înaltă puritate. Delicat cu pielea, ameliorează potențialul agresiv al soluțiilor pe bază de tenside. Poate fi utilizat în toate...

13,73 Lei
MATERIALE
31 Opinii
 • Rodica F.

  Rodica F. 2024-04-17

  Buna ziua, cate bucati de sapun ies din aceata reteta?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2024-04-18

   Bună ziua Rodica,
   Turnat în forma de săpun rotund, pe baza cantităților din rețetă, vă iese un singut săpun.
   Toate cele bune!
 • Oana C.

  Oana C. 2023-02-18

  Buna ziua, ce solutie aveti pentru a dizolva tensida de cocos? Cantitatea de apa este mica penru a dizolva toata tensida. Am incercat sa o pun in sapunul topit pentru a o dizolva dar nu se dizolva complet si face si o mica spuma care ramane pe sapun. Multumesc!

  SI inca o intrebare cu ce putem inlocui uleiul de geraniu? CU ulei de Neem e in regula?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2023-02-20

   Bună ziua Oana,
   Pentru a dizolva tensida de cocos vă recomandăm să urmați instrucțiunile rețetei. Încălziți toate ingredientele din faza A. Încercați să evitați amestecarea până la topirea completă a cubulețelor de săpun. După topire amestecați compoziția și așteptați până la topirea, încorporarea completă a tensidei de cocos. În cazul în care nu se dizolvă complet, acesta se va dizolva în timp ce se folosește săpunul.
   În locul uleiului de Geraniu de Bourbon puteți folosi orice alt ulei esențial sau parfumant după preferințe.
   Succes vă dorim!
 • Andrea P.

  Andrea P. 2022-03-19

  As vrea sa adaug si glicerina.
  As putea?
  Ce cantitate?
  Iar celelalte ingrediente trebuieac modificate?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-03-25

   Bună ziua! Baza de săpun conține deja o cantitate destul de mare de glicerină, se mai poate adăuga eventual 4-5 gr, fără alte modificări.
 • Dana Pătrașcu

  Dana Pătrașcu 2022-03-16

  Buna ziua! as vrea sa adaptez putin reteta - as putea folosi in loc de extract aromatic de caise parfumant natural de trandafiri?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-03-19

   Bună ziua! Sigur că da, se poate face înlocuirea. Succes!
 • Ioana V.

  Ioana V. 2021-11-15

  Buna ziua, vreau sa adaptez reteta si vreau sa fac un sapun cu putere mai mare de spumare care sa contina tensida de cocos .As vrea sa folosesc baza de sapun alb mat ,sa reduc cantitatea de unt de shea pana 4%, sa elimin vitamina E si sa adaug colorant de sapunuri. Eventual inlocuiesc in reteta 2 gr de extract de caise cu colorantul. Multumesc anticipat pentru ajutor si sugestii.
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-11-15

   Bună ziua! Modificările propuse sunt în regulă, atenție la dozajul colorantului, în niciun caz nu puneți 2 gr (urmăriți materialul video pentru utilizarea coloranților în săpunuri https://www.youtube.com/watch?v=P_jIEdySuzU). Pentru a spori spumarea, puteți eventual reduce dozajul bazei de săpun cu 4-5 gr și suplimenta cu atât mai mult dozajul tensidei de cocos. Succes!

 • Irina D.

  Irina D. 2021-04-21

  Bună ziua, ador rețetele dvs și toate mi-au ieșit perfect până acum!va mulțumesc foarte mult. Îmi puteți spune când mai primiți bază de săpun clear?am nevoie pentru diferite comenzi, și am observat că lipsește de mai bine de o lună

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-04-22

   Bună ziua! Noile loturi sunt pe drum către noi, sperăm să ajungă cât de curând. Ne cerem scuze pentru inconvenient. O zi cu soare!

 • Oana Alexandra Coflea P.

  Oana Alexandra Coflea P. 2019-04-16

  Buna seara! am calculat procentul de unt de shea adaugat in aceasta reteta si este 8,88 %. In baza de sapun este specificat ca se pot adauga 1-4% unturi. Procentul de 8,88 % unt de shea este cel care cere adaugarea tensidei? Imi puteti spune cum calculez cata vitamina E pot adauga in baza de sapun m&p alb ? Va multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2019-04-17

   Bună ziua! Dozajul mai mare de unt este ales pentru a realiza un săpun surgras, adică unul ce conține mai multă grăsime nesaponificată, iar adaosul de tensidă este recomandat în astfel de formule pentru a spori puterea de spălare. Dozajul vitaminei E este de până la 0,5%. Numai bine!

   • Oana Alexandra Coflea P.

    Oana Alexandra Coflea P. 2019-04-17

    Va multumesc!

 • Nicoleta

  Nicoleta 2019-04-08

  As dori sa elimin extractul de caise din reteta. Ce ingredient ar trebui adaugat in proportie mai mare atunci ? De asemenea, intelesesem ca baza m&p transparent poate fi inlocuita cu baza crystal in retetele propuse.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2019-04-09

   Bună ziua! Eliminând extractul de caise, măriți corespunzător dozajul apei. Poate fi înlocuită baza de săpun M&P transparent cu baza de săpun Crystal, atenție la modul de preparare care diferă puțin - vedeți instrucțiunile din fișa produsului pe site.

   • Nicoleta

    Nicoleta 2019-07-16

    Am facut reteta si e un sapun minunat. La preparare, am avut ceva dificultati in a topi tensida de cocos pudra. Ar fi mai bine sa prepar separat tensida de cocos pudra cu apa si apoi sa le adaug pe foc ? Multumesc.

    • ELLEMENTAL logo comments

     ELLEMENTAL 2019-07-16

     Ne bucurăm că vă place săpunul preparat pe baza acestei rețete. Formula nu acceptă mai multă apă decât este prevăzută, iar 8 gr de tensidă pudră nu se va dizolva în 5 gr de apă, dar puteți premixa faza B înainte de adăugarea la faza A. O zi frumoasă!

 • Adnana M.

  Adnana M. 2019-02-08

  Buna seara,
  As putea folosi la reteta aceasta, baza de sapun m&p crystal, se mai adauga sau nu tensida de cocos?
  Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2019-02-09

   Bună ziua! Vă recomandăm ca pentru această rețetă să folosiți baza de săpun propusă, nou lot va fi disponibil la începutul săptămânii viitoare. Tensida de cocos trebuie adăugată, altfel, săpunul va spuma foarte puțin. Toate cele bune!

 • Aura C.

  Aura C. 2018-03-25

  Bună ziua.
  As vrea sa va intreb ce as putea adauga la sapunul făcut din bază de sapun pentru a face mai multa spumă????

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-03-26

   Bună ziua. Pentru a crește puterea de spumare a unui astfel de săpun, se poate încorpora tensida de cocos într-o cantitate mai mare decât prevede această rețetă, și este indicată folosirea de cât mai puțin ulei/unt sau ingrediente grase. Se mai poate folosi tensida SCS, pentru modul de preparare vă puteți orienta după indicațiile din rețeta https://www.elemental.eu/ro...

   • Aura C.

    Aura C. 2018-03-26

    Mulțumesc frumos

 • Claudia C.

  Claudia C. 2018-02-02

  Buna ziua! Daca nu vreau sa folosesc baza de sapun, cum o pot inlocui?

 • Loredana Truţa

  Loredana Truţa 2017-12-10

  Buna ziua, se poate adauga la acest sapun colorant sau carbune activ ? daca da in ce cantitate pt masura aceasta de 90?
  Va multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-12-11

   Bună ziua Loredana. Puteți folosi pigmenți minerali sau cărbune activ, se include progresiv la finalul fazei B, puțin câte puțin până ce obțineți culoarea dorită. Dacă folosiți colorant lichid, vă sugerăm să-l diluați în prealabil în apa plată care va fi inclusă în faza B. Atenție la folosirea colorantului, puneți întâi foarte puțin deoarece este concentrat. Toate cele bune!

 • Orsolya

  Orsolya 2017-09-11

  se poate adauga sodium lactate 2% la sapunurile tip melt&pour? multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-09-12

   Nu recomandăm, deoarece sodium lactate nu ajută la întărirea săpunurilor de tip melt & pour. Toate cele bune!

 • Ich W.

  Ich W. 2017-05-19

  Se pot inlocui urmatoarele: baza sapun transparenta cu cea mata, extractul caise cu cel de cocos?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-05-19

   Da, puteți face înlocuirile propuse.

Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare