unknown
×

Săpun cu mac și polen

1916

Un săpun delicios, ușor exfoliant, îmbogățit cu polen nutritiv aromatizat cu mirosul caiselor coapte.

Formula: 86579 Nivel dificultate: începător Valabilitate: min 6 luni

Faza Ingrediente Total 90 gr
A Bază de săpun M&P white 82 gr
A Semințe de mac 3 gr
A Polen poliflor 2,5 gr
A Extract aromatic de caise 2,5 gr (80 pic)

Se topește pe baie de apă baza de săpun tăiată cubulețe de aproximativ 1cm, într-un recipient termorezistent, care poate fi un pahar Berzelius sau o cană/ibric de inox.

După topire se adaugă polenul și se amestecă lent până când se dizolvă puțin. Se îndepărtează recipientul din baia de apă și se încorporează extractul de caise.

Se adaugă macul și se amestecă, așteptând puțin până când începe solidificarea, apoi se toarnă în formă. Se lasă forma cu săpun pe o suprafață plană. După cca. 4 ore se scoate și se lasă la uscat până a doua zi, într-un mediu cât mai uscat posibil. După 24 de ore de la preparare, săpunul se poate folosi.

Dacă mediul în care este păstrat săpunul are umiditate mai ridicată, pe suprafața acestuia poate apărea rouă și un strat gelatinos. Este un fenomen normal pentru săpunurile naturale de tip melt & pour.
Pentru a evita acest fenomen, este indicată învelirea săpunului într-o folie alimentară sau depozitarea într-un recipient ce se poate închide ermetic.

Un săpun delicios, ușor exfoliant, îmbogățit cu polen nutritiv aromatizat cu mirosul caiselor coapte.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(16)
Ambalaj

Este o aromă naturală obținută din concentratul fructelor în bază de alcool din cereale. Conferă cosmeticelor și produselor de igienă miros și aromă autentice de caise coapte.

10,37 Lei
MATERIALE
"0"
(9)
Stoc epuizat

Formă de silicon pentru săpunuri procesate la rece, săpunuri melt & pour, șampoane solide, creme solide și multe altele. 8 cavități cu o capacitate de 90 g fiecare.

17,36 Lei
"0"
(147)

O bază de săpun de calitate superioară, fabricată din ingrediente de origine vegetală, ideală pentru prepararea facilă și rapidă a unor săpunuri personalizate. Folosiți adaosuri cum ar fi uleiuri esențiale, coloranți,...

36,65 Lei
4 Opinii
 • Corina R.

  Corina R. 2021-09-20

  Buna seara!
  Se poate combina baza de sapun din ulei de masline (reteta sapun castile) in raport de 1:1 cu baza de sapun M&P cand ambele sunt in faza lichida?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-09-22

   Bună ziua! Interesantă idee, nu am făcut practic așa ceva, încercați eventual pe o cantitate mică de test.
 • Mihaela I.

  Mihaela I. 2021-08-03

  Buna seara,
  Pot folosi extract de galbenele, in locul extractului de caise?in ce cantitate!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-08-04

   Bună ziua! Puteți adăuga extract de gălbenele, cel mult 0,3 gr, și puteți elimina extractul aromatic de caise, caz în care săpunul nu va mai fi parfumat.
Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare