unknown
×

Fond de ten pentru ten normal/mixt

3006

Un fond de ten tip cremă, ideal pentru ten normal sau mixt, chiar ușor gras. Are o textură plăcută, acoperire medie, nuanță light neutru, nu încarcă tenul.

Formula: 52822 Nivel dificultate: mediu Valabilitate: min 3 luni pH optim: 7.0

Faza Ingrediente Dozaj % Total 50 gr
A Ulei de Marula 10 5 gr
A Emulsifiant Liqua 3 1,5 gr
A Cetearyl alcohol 2 1 gr
B Apă pură / distilată 68,1 34,05 gr
B Oxid de zinc 15  7,5 gr
B Pigment hidrofil roșu 0,18 0,09 gr
B Pigment hidrofil negru 0,16 0,08 gr
B Pigment hidrofil galben 0,46 0,23 gr
C Gumă xanthan  0,2  0,1 gr
D Parfumant natural Lilac 0,3 0,15 gr
D Cosgard 0,6 0,3 gr

1. Încălziți separat ingredientele fazei A și B până la 75°C, în câte un pahar termorezistent, pe baie de apă. Când ambele faze au ajuns la temperatura potrivită, îndepărtați de la căldură.

2. Adăugați conținutul fazei A în faza B, cu mixare, continuați mixarea până când se omogenizează. Adăugați faza C și omogenizați.

3. Puneți paharul într-un vas cu apă rece și mixați până când se formează o emulsie omogenă, cu aspect lucios și uniform.

4. Când compoziția s-a răcit până sub 40°C, sau temperatura mâinii, adăugați ingredientele fazei D și amestecați temeinic până la omogenizare.

5. Nu este nevoie de ajustarea pH-ului. Transferați compoziția în recipientul dedicat. Consistența se va definitiva pe a doua zi.

Rezultă un fond de ten tip cremă, ideal pentru ten normal sau mixt. Are o textură plăcută, acoperire medie, nuanță light neutru, nu încarcă tenul.
Pentru a obține nuanță mai închisă, se poate adăuga la final câte puțin din fiecare pigment hidrofil; pentru a obține ton mai cald se mărește puțin dozajul pigmentului galben, iar pentru un ton mai rece se mărește puțin dozajul pigmentului roșu. Un luciu perlat se poate obține prin adăugarea de pigment perlat bronz, auriu sau coral. 

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(16)

Apreciat și foarte căutat, deosebit de bogat în antioxidanți, este un veritabil ulei de frumusețe utilizat în tratamente anti-aging pentru o piele cu aspect mai tânăr, satinat, cu un ton radiant.

30,76 Lei
"0"
(22)

Emulsifiant O/W versatil, de înaltă performanță, adecvat în special pentru emulsii cu vâscozitate scăzută precum seruri, loțiuni și creme fluide cu un conținut redus de uleiuri. Asigură flexibilitate în formulare, se...

30,94 Lei
"0"
(29)

Alcool gras de origine vegetală ce funcționează ca emolient, co-emulsifiant, stabilizator de emulsie, opacifiant, modificator de vâscozitate și modificator de structură pentru produsele cosmetice. Conferă pielii o...

13,09 Lei
"0"
(27)

Oxid de zinc de grad ultra-pur, valorificat în produsele cosmetice pentru numeroasele sale beneficii pentru piele, acționează ca un filtru UV fizic, liniștește pielea și favorizează vindecarea rănilor. Fără...

19,04 Lei
"0"
(64)

Biopolimer natural grad transparent, utilizat ca agent de gelificare, stabilizare, îngroșare și suspendare, potrivit pentru o gamă largă de produse de îngrijire personală.

11,90 Lei
"0"
(140)

Conservant cu spectru larg aprobat de Ecocert și Cosmos, utilizat global într-o gamă variată de cosmetice, potrivit pentru produse de îngrijire a pielii, îngrijire corporală, machiaj, igienă și îngrijire a părului.

14,28 Lei
MATERIALE
"0"
(6)

Pigment cosmetic natural tratat la suprafață cu acid fitic, care facilitează prepararea de produse de machiaj și cosmetice colorate pe bază de apă. Reglare ușoară a nuanței, poate fi utilizat atât la cald cât și la rece.

21,42 Lei
"0"
(3)

Pigment cosmetic natural tratat la suprafață cu acid fitic, care facilitează prepararea de produse de machiaj și cosmetice colorate pe bază de apă. Reglare ușoară a nuanței, poate fi utilizat atât la cald cât și la...

19,04 Lei
"0"
(6)

Pigment cosmetic natural tratat la suprafață cu acid fitic, care facilitează prepararea de produse de machiaj și cosmetice colorate pe bază de apă. Reglare ușoară a nuanței, poate fi utilizat atât la cald cât și la rece.

15,47 Lei
20 Opinii
 • Andreja L.

  Andreja L. 2024-04-27

  Hi, can you repair the recipe? There is written the same red pigment with different dosage 3 times.
 • Andreea V.

  Andreea V. 2023-04-10

  Buna ziua! Folosesc acest fond de ten de foarte multi ani. Am tenul foarte sensibil si in trecut faceam mereu alergie la produsele din comert. Reteta nou reformulata este extraordinara! Textura este foarte lejera si se simte minunat pe piele! Vreau sa va multumesc din suflet pentru tot ceea ce faceti!
 • Andreea V.

  Andreea V. 2021-07-20

  Buna ziua! Cu ce se poate inlocui uleiul de Marula? Va multumesc anticipat!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-07-21

   Bună ziua! Puteți folosi și alt ulei vegetal, la alegere, de preferat unul potrivit pentru tenul dvs. Numai bine!
 • Andreea V.

  Andreea V. 2021-07-20

  Buna dimineata! Care ar fi dozajul pigmentilor pentru o nuanta medium?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-07-21

   Bună ziua! Măriți cantitatea la pigmenți astfel: 0,13 gr roșu / 0,12 gr negru / 0,34 gr galben.
 • Renata B.

  Renata B. 2021-04-27

  Buna ziua,daca doresc colorare cu urucum,cat la suta adaug din pudra?multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-04-27

   Bună ziua! Pudra de urucum nu se dizolvă complet, ar fi nevoie de macerare în prealabil în uleiul de marula; vedeți indicațiile despre cum se procedează în fișa pudrei de urucum. Numai bine!

   • Renata B.

    Renata B. 2021-04-29

    Multumesc!Am revenit asupra prepararii,am adaugat 1,5 gr ceara pe care am topit-o cu 1,5 gr.urucum,lasand mai mult timp pe bain-marie apoi am adaugat-o preparatului intreg,care era deja cald in asteptare,am strecurat cald totul ,apoi mixat...a iesit deosebit,usor aerat,foarte cremos si usor aerat...

 • adriana .

  adriana . 2021-03-23

  Buna ziua. Pareri referitoare la folosirea acestui produs? La folosit cineva, cum se comporta? este ok? poate poze?Multumesc!

  • Mihalache D.

   Mihalache D. 2021-04-21

   e cel mai reusit fond de ten facut de mine pana acum; a fost folosit de mai multe persoane, culoarea e frumoasa si uniforma, nu pateaza, se comporta cumva ca o crema, sunt f multumita

 • Mihalache D.

  Mihalache D. 2020-09-30

  Buna ziua,
  ce procent ar trebui sa folosesc din pigmentul perlat? Se adauga scazand din apa, la faza B?
  Multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-10-01

   Bună ziua! Puteți adăuga cca 0,5-1% în funcție de preferințe. Se scade corespunzător dozajul apei. Succes!

   • Mihalache D.

    Mihalache D. 2020-10-05

    multumesc frumos

 • Loredana

  Loredana 2020-07-23

  Buna ziua. Apa pura se poate inlocui cu altceva ? Cum ar fi apa de trandafiri, levantica, tei, etc ? Sau daca nu, se gaseste la farmacie ? Multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-07-24

   Bună ziua! În această rețetă nu recomandăm înlocuirea apei cu apă florală deoarece poate influența pH-ul, ceea ce nu ne dorim în acest caz. Apă pură înseamnă fie apă distilată sau filtrată cu osmoză inversă, fie apă minerală plată cu reziduu sec cât mai redus (Bucovina, de pildă). Numai bine!

 • maria

  maria 2020-05-15

  buna seara. se poate realiza si cu pigmenti normali (din cate stiu ati avut si hidrofili, cum se specifica in reteta, dar nu mai apar in oferta). multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-05-18

   Bună ziua! Rețeta se poate realiza și cu pigmenți normali, dar ar fi mai dificilă omogenizarea. Avem pe stoc pigmenți hidrofili: https://www.elemental.eu/ro...

   • maria

    maria 2020-05-18

    multumesc pt raspuns. cu pigmenti normali s-ar pastra identic modul de lucru?

    • ELLEMENTAL logo comments

     ELLEMENTAL 2020-05-19

     Modul de lucru poate fi același, optim ar fi să se premixeze pigmenții cu oxidul de zinc întâi, și este posibil ca dozajul să necesite modificări.

Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Clic pentru mai multe produse
No products were found.

Creați un cont sau logați-vă!

Logare