unknown
×

Insecticid eco cu ulei de Neem

5597

Previne dezvoltarea larvelor, respinge afidele, acarienii și diverși gândaci. Se poate folosi atât preventiv cât și ca un tratament în grădina de flori și în grădina ecologică de legume.

Formula: 630106 Nivel dificultate: începător Valabilitate: 7 zile

 

Această soluție pe bază de ulei de neem previne dezvoltarea larvelor, respinge afidele, acarienii și diverși gândaci. Se poate folosi atât preventiv cât și ca un tratament în grădina de flori și în grădina ecologică de legume.

INGREDIENTE

Ulei de neem 10 gr (1,5 Lg)
Bază de săpun lichid natural 15 gr (2 Lg)
Apă potabilă caldă (cca 50° C) 1 Ltr

MOD DE PREPARARE

Se adaugă uleiul de neem și baza de săpun în flacon și se agită energic până când rezultă un amestec alb.
Se umple flaconul cu apă caldă.
Recipient recomandat: Flacon 1 Ltr cu pulverizator

UTILIZARE

Soluția obținută se recomandă a fi folosită imediat după preparare. În cazul repetării tratamentului se va prepara proaspăt de fiecare dată, cantitatea din rețetă sau adaptată după nevoie.

Se aplică prin pulverizare, abundent, atât pe fața, pe dosul și trunchiul frunzelor, cât și pe sol.

Tratamentul cu acest preparat nu este instant. Efectele sale se vor putea observa în câteva zile. Se recomandă repetarea tratamentului la un interval de câte 7-10 zile pentru a ține dăunătorii la distanță. Stropirile cu această soluție pe bază de ulei de neem previn dezvoltarea larvelor, resping afidele, acarienii și diverși gândaci. Soluția nu afectează fluturii, buburuzele sau albinele.

Datorită cantității minime de săpun folosite pentru încorporarea ingredientelor uleioase în apă, formula este bifazică și se separă în timp. înainte de aplicare trebuie agitat bine flaconul.
Se recomandă utilizarea soluției imediat după preparare. În cazul unui surplus rămas după folosire, soluția se va putea depozita în frigider câteva zile. 

 

- - - - - - - - - - - - ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ - - - - - - - - - - - - 

 

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(84)

Un ulei remarcabil, cu o mare capacitate purifiantă, ajută la ameliorarea numeroaselor probleme ale pielii și scalpului. Are aplicații în formulări antiacneice, antifungice, antimătreață, în produse de îngrijire a...

12,44 Lei
MATERIALE
2 Opinii
 • Ileana BIZINIC

  Ileana BIZINIC 2023-06-16

  Buna dimineata si mii de multumiri pentru aceasta reteta.
  Am facut-o si folosit-o pentru prima data acum cateva zile cand am vazut ca mai toate plantele din gradina erau pline de puricei negri.
  A doua zi dupa pulverizare, toti erau gri si uscati (deci lipsiti de viata)- foarte bucuroasa de rezultat si de eficienta acestui produs. Nu m-am gandit ca o reteta asa de simplu de preparat poate da rezultate exceptionale.
  V-as trimite niste trandafiri "salvati" insa se vor ofili pe drum asa ca imi ramane doar sa va trimit aprecieri pline de recunostinta.
  Toate cele bune va doresc.
 • Marcela m.

  Marcela m. 2022-07-27

  Buna seara! Considerați că rețeta este eficientă inclusiv pentru gărgărițele de fasole?Mulțumesc pentru răspuns!
Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare