unknown
×

Fond de ten unifiant, anti-aging

3768

Un fond de ten cremos non-gras, îmbogățit cu active ce îmbunătățesc aspectul și textura pielii. Culoarea este bej light-medium.

Formula: 33105 Nivel dificultate: mediu Valabilitate: min 3 luni pH optim: 5.5-6.0

Faza Ingrediente Dozaj % Total 50 gr
A Ulei de Jojoba 10 5 gr
A Coco-Silicone  5 2,5 gr
A Emulsifiant Olliva 5 2,5 gr
B Apă pură / distilată 57,82 28,9 gr
B Propanediol 4 2 gr
B Niacinamidă 2 1 gr
B Gumă Xanthan 0,2 0,1 gr
C Pudră de Orez micronizată 1 0,5 gr
C Pudră de Lăptișor de matcă 1 0,5 gr
C Sericit 2 1 gr
C Pigment cosmetic hidrofil Alb 10 5 gr
C Pigment cosmetic hidrofil Galben 1 0,5 gr
C Pigment cosmetic hidrofil Roșu 0,24 0,12 gr
C Pigment cosmetic hidrofil Negru 0,14 0,07 gr
D Fragard 0,6 0,3 gr

1. Amestecați pe rând ingredientele fazei B adăugând guma xanthan prin presărare și amestecare energică. Încălziți separat ingredientele fazei A și B până la 70°C, în câte un pahar termorezistent, pe baie de apă. Când ambele faze au ajuns la temperatura potrivită, îndepărtați de la căldură.

2. Adăugați conținutul fazei A în faza B, cu mixare, continuați mixarea până când se omogenizează.

3. Puneți paharul într-un vas cu apă rece și mixați până când se formează o emulsie omogenă, cu aspect lucios și uniform.

4. Când compoziția s-a răcit până sub 40°C, adăugați ingredientele fazei C pre-mixate, și amestecați temeinic până la omogenizare.

5. Adăugați faza D și omogenizați. Transferați compoziția în recipientul dedicat. Consistența se va definitiva pe a doua zi.

Un fond de ten cremos non-gras, îmbogățit cu active ce îmbunătățesc aspectul și textura pielii. Se potrivește pentru toate tipurile de ten în afara celui foarte uscat. Conferă acoperire medie spre mare. Culoarea este bej light-medium. Nuanța se poate ajusta modificând dozajul pigmenților din faza C.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(138)

Cu o senzație elegantă la nivelul pielii, uleiul de jojoba este de fapt un ester bogat în substanțe nesaponificabile. Pătrunde ușor în piele și reduce pierderea de apă transepidermală prin formarea unui strat...

20,65 Lei
"0"
(90)

Auto-emulsifiant de origine naturală conceput pentru emulsii de tip ulei în apă, cu excelentă afinitate pentru piele și versatilitate senzorială. Facilitează pătrunderea în epidermă a substanțelor active solubile în apă.

10,88 Lei
"0"
(34)

Versatil și multifuncțional, valoros ca factor estetic, absorbant de umiditate și sebum sau suport activ. Prezentând o textură deosebit de fină, este potrivit pentru o varietate de aplicații de îngrijire personală,...

16,66 Lei
"0"
(14)

O pudră minerală semitransparentă care oferă o senzație unică de netezime și catifelare, precum și un efect iluminator și satinat remarcabil asupra pielii. Un factor de îmbunătățire senzorială utilizat în pudre,...

19,04 Lei
"0"
(20)

O alternativă naturală la glicolii pe bază de petrol, prietenoasă cu pielea, cu beneficii senzoriale excelente, un ingredient cosmetic multifuncțional și inovator, este emolient, intensificator al penetrării, solvent...

20,23 Lei
"0"
(63)

Ingredient activ multifuncțional și versatil care oferă numeroase beneficii cutanate. Combate efectele vizibile ale îmbătrânirii, consolidează funcția de barieră a pielii, îmbunătățește textura și aspectul tenului,...

6,18 Lei
"0"
(33)

Derivat din plante, este un inhibitor microbian cu un spectru larg de activitate, adaptat la cele mai inovatoare tendințe de pe piață, pentru formulări preservative-free. Are un miros plăcut dulceag-vanilat și este...

11,35 Lei
"0"
(64)

Biopolimer natural grad transparent, utilizat ca agent de gelificare, stabilizare, îngroșare și suspendare, potrivit pentru o gamă largă de produse de îngrijire personală.

11,90 Lei
"0"
(44)

Emolient modern cu textură ușoară, de origine naturală, conferă o atingere mătăsoasă plăcută și non-grasă pe piele, dovedește un profil senzorial superior. Se întinde foarte repede, oferă finețe și performanță în...

22,61 Lei
MATERIALE
"0"
(6)

Pigment cosmetic natural tratat la suprafață cu acid fitic, care facilitează prepararea de produse de machiaj și cosmetice colorate pe bază de apă. Reglare ușoară a nuanței, poate fi utilizat atât la cald cât și la rece.

21,42 Lei
"0"
(6)

Pigment cosmetic natural tratat la suprafață cu acid fitic, care facilitează prepararea de produse de machiaj și cosmetice colorate pe bază de apă. Reglare ușoară a nuanței, poate fi utilizat atât la cald cât și la rece.

15,47 Lei
"0"
(3)

Pigment cosmetic natural tratat la suprafață cu acid fitic, care facilitează prepararea de produse de machiaj și cosmetice colorate pe bază de apă. Reglare ușoară a nuanței, poate fi utilizat atât la cald cât și la...

19,04 Lei
"0"
(4)

Pigment cosmetic natural tratat la suprafață cu acid fitic, care facilitează prepararea de produse de machiaj și cosmetice colorate pe bază de apă. Reglare ușoară a nuanței, poate fi utilizat atât la cald cât și la...

16,66 Lei
90 Opinii
 • Petronela t.

  Petronela t. 2023-05-03

  Bună ziua! Poate sunt putin offtopic dar va rog mult sa ma ajutati daca se poate. Am un fond de ten cumparat care imi pace forte mult , are acoperire mare dar mi-as dori sa il fac mai potrivit pentru nevoile mele , as vrea sa il fac hidratant si cu efect anti aging. Este posibil si daca da, cum? Multumesc mult! Apreciez mult ceea ce faceți. Petronela
 • Teodora B.

  Teodora B. 2023-02-23

  Bună seara, imi placea acest fond de ten cand era formulat cu pasta titan,oxid de zinc si dioxid de zinc,unde mai pot gasi gramajele pt ele?ținând cont ca nu am salvat rețeta.
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2023-02-27

   Bună ziua Teodora,
   Rețetele au fost recent actualizate, modernizate, îmbunătățite.
   Pentru viitor, vă recomandăm cu căldură, salvarea sau printarea rețetelor favorite.
   Toate cele bune vă dorim!
 • Alina A.

  Alina A. 2023-01-08

  Bună ziua, citind comentariile am aflat ca, în compoziția fondului de ten este și pasta de titan dar în rețetă nu apare și nu știu când și cum se adaugă. Puteți sa ma ajutați cu aceasta informație?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2023-02-27

   Bună ziua Alina,
   Rețetele au fost recent actualizate, îmbunătățite. Pentru a atinge cele mai bune rezultate, vă rugăm să urmați versiunea nouă a rețetei.
   Toate cele bune!
 • Mihaela

  Mihaela 2019-08-29

  Buna ziua,
  Am incercat reteta. Am trecut cu bine de toate etapele. Compozitia nu s-a taiat, arata excelent, doar ca miroase foarte urat a sulf. Nu am inlocuit niciun element din reteta. Poate fi conservantul de vina?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2019-08-30

   Bună ziua! Interesant ce relatați, nu am mai primit semnalări de acest gen. Cosgardul ca atare are într-adevăr un miros caracteristic ușor amărui sau care aduce a medicamente, dar în general nu se resimte în preparate, mai ales unde sunt și uleiuri esențiale. Având în vedere că nu ați făcut înlocuiri de ingrediente și presupunând că nu ați avut niciunul alterat respectiv ați urmat recomandările privind modul de preparare, rămânem și noi cu semnul întrebării privind această situație.

 • ELLEMENTAL logo comments

  ELLEMENTAL 2019-08-23

  Bună ziua! Răspunsul este afirmativ la ambele întrebări. Succes!

 • Lavinia

  Lavinia 2019-03-19

  Buna ziua,
  Deoarece as dori un fond de ten cu o acoperire mai mare, m-am gandit la urmatoarea formula si as dori sa imi spuneti daca este in regula. Multumesc!
  A: ulei jojoba 10%, pasta de titan 18%, oxid de zinc 5%, em Olivem 1000 5%,
  B: apa plata/florala (neroli, melissa) 51,3%
  C: acid hialuronic LMW 0,3%, extract schisandra 0,5%, extract acmella 2%, pigment galben (solubil in apa) 1,3%, pigm rosu 0,5%, pigm negru 0,20%, baza machiaj (mica) 5%
  D: ulei esential 0,3%, conservant cosgard 0,6%
  Pigmentii de care dispun sunt solubili in apa, de aceea i-am introdus in faza C

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2019-03-20

   Bună ziua! Formularea unui fond de ten este o adevărată provocare, realizarea unui astfel de produs necesită o serie de teste. Rețeta propusă de dvs pare în regulă, e posibil să fie nevoie și de un co-emulsifiant sau un agent stabilizator (xanthan de pildă) având în vedere dozajul mare la pasta de titan și faza C destul de încărcată. Succes!

   • Lavinia

    Lavinia 2019-03-20

    Multumesc foarte mult pentru ajutor. M-am gandit sa adaug 1% cetearyl alcohol in faza A, iar in faza C voi elimina extractul de acmela, crescand corespunzator dozajul apei si voi introduce 0,2 xanthan. Sper sa fie bine :)

 • Teodora B.

  Teodora B. 2019-02-18

  buna ziua,ce recipient recomandati pt acest fond de ten?

 • Angela Nuţu

  Angela Nuţu 2019-02-13

  buna ziua
  se poate folosi si macerat de alkanet ca si colorant in acest preparat?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2019-02-13

   Bună ziua! În principiu se poate folosi. Nu știm cât și în ce concentrație, trebuie testat.

 • Angelica E.

  Angelica E. 2018-10-16

  Buna!
  Cum pot face ca acest fond de ten sa aiba SPF macar 15 sau mai mult?
  Cand, cum si cat Esse Sol se adauga la cantitatea de 50 ml?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-10-17

   Bună ziua! Datorită conținutului de dioxid de titan (în pasta de titan) acest fond de ten conferă un anumit grad de protecție. În principiu, formula se poate completa cu EsseSol, cca 15% în faza B scăzând corespunzător dozajul apei, dar fără teste nu vă putem asigura de reușita rețetei. Toate cele bune!

 • Raluca

  Raluca 2018-01-12

  Buna ziua, ma intereseaza si pe mine cum pot face nuanta la acest fond de ten spre alb? Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-01-12

   Bună ziua Raluca. Pentru a obține o nuanță mai deschisă, trebuie scăzut dozajul la pigmenți, sugerăm să folosiți jumătate din cantitățile indicate, sau chiar o treime, depinde cât de deschisă doriți să obțineți nuanța.

   • Raluca

    Raluca 2018-01-12

    Mulțumesc frumos!

 • Silvia

  Silvia 2017-11-19

  Buna ziua, am incercat si eu reteta dar mi s-a taiat compozitia ca la maioneza :( cam atunci cand am adaugat a inceput dar parca parca s-a mai omogenizat, iar apoi cand am pus pudra de orez s-a zis cu toata compozitia. Aveti idee ce as fi putut gresi? Ma gandesc ca vasul era prea mare pentru atata compozitie si nu am amestecat suficient de bine. Sau poate am turnat prea multa apa o data? Rezultatul e o amestecatura de compozitie mai roz cu o compozitie mai uleioasa/apoasa maro. Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-11-20

   Bună ziua Silvia. Ne pare rău pentru nereușita cremei, cauza este în general la procesul de emulsificare: ori temperatura fazelor nu este optimă, ori nu s-a mixat corespunzător. Faza B (apa) se toarnă dintr-o mișcare, dar cât mai lent, cu mixare între timp. Dacă ați folosit un vas prea mare, în care ”se pierde” compoziția, și asta poate fi o cauză deoarece omogenizarea nu se poate realiza în mod uniform în această situație. Toate cele bune!

 • Cladovan S.

  Cladovan S. 2017-10-02

  Buna ziua . Imi puteti spune va rog , ce se poate adauga in fondul de ten pentru a creste nivelul de acoperire ? Iar pentru ca produsul aplicat sa tina mai mult , exista o substanta specifica ? Multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-10-03

   Bună ziua Sonia. Pentru a crește nivelul de acoperire ar fi nevoie de mărirea procentului la pasta de titan și implicit la pigmenți, iar pentru o mai bună rezistență pe piele ar ajuta o ceară. Fără teste nu vă putem indica o formulă modificată în acest sens, însă vă puteți orienta după rețeta: https://www.elemental.eu/ro.... Numai bine!

 • aliinussh

  aliinussh 2017-03-23

  Buna ziua, aveati inainte o reteta cu ulei de jojoba, apa de hamamelis si apa de tei, emulsifiant olivia, extract de castravete, conservant cosgard.. (as vrea sa adaug si acid hialuronic si vitamina A) imi pare rau ca nu am salvat-o, dar nu am crezut ca o veti scoate.. era perfecta, puteti sa imi scrieti va rog cantitatile pentru o crema cu aceste ingrediente? Multumesc, sunt foarte multumita de toate produsele pe care le-am achizitionat pana acum de pe site-ul dvs

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-03-23

   Bună ziua. Vă puteți inspira din rețeta: https://www.ellemental.ro/...
   Vă mulțumim pentru aprecieri, toate cele bune!

   • aliinussh

    aliinussh 2017-03-23

    aceea era reteta! nu o gaseam nicicum :)
    Se poate adauga acid hialuronic si vitamina A? in ce proportie?
    Multumesc pentru raspunsul prompt si pentru produsele de calitate pe care le oferiti

    • ELLEMENTAL logo comments

     ELLEMENTAL 2017-03-24

     Puteți adăuga în faza C aceste ingrediente, pentru dozaj vă orientați din indicațiile date în fișa lor. O zi frumoasă!

 • Alina

  Alina 2016-12-29

  Mulțumesc mult! Sunteți cei mai buni! Sărbători frumoase!

 • Alina

  Alina 2016-12-27

  Cu ce pot înlocui pudra de lăptișor de matca?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2016-12-28

   Alina, se poate folosi pudra de cocos, care nu are aceleași proprietăți dar este benefic în astfel de aplicații.

 • Alexia

  Alexia 2016-10-22

  Buna ziua. Avand in vedere ca dioxidul de titan este nociv, ar putea fi inlocuit cu altceva?
  Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2016-10-22

   Bună ziua Alexia,
   Dioxidul de titan poate fi nociv dacă este sub formă de nanoparticule, care penetrează pielea și pătrund în organism. Dioxidul de titan din oferta noastră NU este sub formă de nanoparticule, este specificat acest aspect și în fișa produsului, și astfel nu intră în piele, rămâne doar la suprafața acesteia. Dioxidul de titan este nociv prin inhalare, nu prin aplicarea pe piele.
   Numai bine!

   • Alexia

    Alexia 2016-11-01

    Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Toate cele bune!

 • Nina S.

  Nina S. 2016-10-15

  Bună ziua !
  Nu stiu ce subtil să aleg. Eu am subtonul galben, deci ar trebui să aleg subton rece ? Așa mi s-a recomandat.
  Pot să cresc proporția pastei de Titan scăzând uleiul de jojoba ?
  Mulțumesc !

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2016-10-15

   Bună ziua Nina,
   În general, fondul de ten se alege pe același subton, altfel, va contrasta cu culoarea pielii. Vă sugerăm subtonul cald.
   Referitor la pasta de titan, puteți crește proporția. Numai bine!

   • Nina S.

    Nina S. 2016-10-15

    Mulțumesc pentru răspuns !
    Am incercat subtonul cald și am urmărit reteta după proporții, cu pigment rosu, galben si pudra de carbune vegetal in loc de oxid negru pe care nu il aveam, da nu a iesit deloc culoarea potrivită.. Avea nuanță rosie prea pronunțată.. Nu înțeleg ce am facut gresit..

    • ELLEMENTAL logo comments

     ELLEMENTAL 2016-10-17

     Nina, pigmentul negru indicat în rețetă are o putere mult mai mare de colorare față de cărbune. Dacă pigmentul roșu și cel galben au fost dozați cu precizie atunci doar substituirea pe care ați făcut-o poate fi problema.

 • Cristina

  Cristina 2016-04-15

  Buna ziua,
  Folosesc aceasta reteta ptr fondul de ten de mai mult de 1 an de zile si am fost foarte multumita.
  Aseara, am inceput sa prepar al 4-lea fond de ten.
  Totul a decurs bine, chiar daca am inlocuit emulsifiantul Olliva cu emulsifiantul Bella. Am facut aceasta inlocuire si in alte retete si am constatat ca poate fi facuta cu succes.
  Dupa emulsificare si dupa ce am mixat inca 3 minute in paharul asezat intr-un vas cu apa rece, consistenta era foarte buna. O emulsie reusita.
  Am adaugat pudra de orez si in locul laptisorul de matca, am adaugat pudra de bambus. In momentul in care am pus Cosgard, toata emulsia s-a taiat. Au inceput sa se separe portiuni mici de ulei, etc.
  Aceeasi experienta am avut-o si cu crema cu oxid de Zinc ptr pielea iritata. Emulsia reuseste daca adaug Cosgard, dar daca adaug Fragard se taie compozitia. Am folosit crema si in aceste conditii si nu a fost nicio problema; dar dupa 2 astfel de experiente esuate cu Fragard, ptr acest tip de crema folosesc doar Cosgard.

  In schimb, la fondul de ten nu inteleg ce s-a intamplat. Mereu am folosit Cosgard ptr conservarea lui si nu a fost niciodata o problema.
  Este posibil ca pudra de bambus sa fie incompatibila cu Cosgard?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2016-04-17

   Bună ziua Cristina,
   Vă mulțumim pentru împărtășirea experiențelor, cu siguranță sunt utile și pentru alte persoane care prepară aceste rețete.
   Cosgardul nu este incompatibil cu pudra de bambus însă pudra de bambus este alcalină și chiar un procent de 1% influențează pH-ul compoziției. Din experiența noastră, emulsifiantul Bella nu este la fel de ”tolerant” în emulsii ca și Olliva, de pildă la diferența de temperatură a fazelor, omogenizarea insuficientă sau la variațiunile pH-ului.

 • lavinia

  lavinia 2015-04-26

  buna ziua! va rog ajutati-ma cu dozarea linguritelor pt jumatate de cantitate. vreau sa fac fondul de ten pt 25 ml iar cantarul nu imi i-a asemenea gramaj. mi-ar fi de ajutor o dozare precisa din lingurite, pe care anume sa le folosesc la fiecare culoare in parte.

 • Cristina

  Cristina 2015-02-24

  Buna ziua.
  Am facut fondul de ten si sunt incantata. Nuanta am facut-o din maro si galben si intamplator am reusist sa o gasesc.

  Imi place foarte mut, chiar daca are o acoperire mica.
  Cel mai mare avantaj e ca nu se vede ca o masca; e atat de natural ca nimeni nu isi da seama ca am fond de ten.
  Nici pe haine, esarfe, fular nu ramane.

  Imi doresc mai multe retete de fnd de ten pe care sa le incerc, dar de acesta ma declar multumita.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2015-02-25

   Bună ziua,
   Mulţumim pentru feedbackul oferit, e foarte util atât pentru noi cât şi pentru acele persoane care-şi prepară acasă produse cosmetice sau de îngrijire. Toate cele bune!

   • Cristina

    Cristina 2015-03-05

    Revin cu impresii.
    Dupa 2 saptamani de utilizare zilnica sunt la fel de multumita.
    Astazi am descoperit ca fondul de ten utilizat in combintie cu o pudra are un grad de acoperire mediu spre mare.

    Folosesc o pudra din comert obisnuita; abia astept sa o termin si sa incerc o pudra naturala facuta cu ingredientele naturale de aici.

    Inca o data va multumesc pentru reteta de fond de ten, care mi-a depasit asteptarile.

 • Geni

  Geni 2014-11-05

  Buna ziua! Ceva am gresit in prepararea retetei. Mi-a rezultat un fond de ten cu dispersii de apa fata de produs. Il pot folosi asa? il mai pot corecta cu ceva?

  • Geni

   Geni 2014-11-05

   Sa fie faptul ca nu am turnat lent faza B peste faza A? in rest am respectat intocmai

 • Lavinia

  Lavinia 2014-10-06

  binenteles ca am uitat de pudra de orez pe care vreau sa o elimin ma gandesc sa maresc pana la 2 % de fapt cu q 10 s-au acmela. Numai bine

 • Lavinia

  Lavinia 2014-10-06

  buna seara! pot pune 1 % q 10 s-au acmela in locul pudrei de laptisor?

 • gabriela

  gabriela 2014-09-24

  Buna ziua, doresc sa fac acest fond de ten dar nu dispun decat de pigmentul perlat auriu 49 si pigmentul perlat cupru 75, ar iesi ceva de "purtat" pe ten?

 • Mihaela

  Mihaela 2014-08-12

  Buna seara,
  Intrucat am un ten gras, sunt curioasa daca pot inlocui emulsifiantul Olliva cu emulsifiantul Fluida, fara a afecta proprietatile fondului de ten. Va multumesc anticipat !

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-08-13

   Bună ziua,
   Înlocuirea emulsifiantului presupune de regulă reformularea reţetei, iar fără teste efectuate în prealabil nu vă putem consilia. În plus fluida, spre deosebire de majoritate emulsifianţilor, se adaugă la faza apoasă, prin urmare emulsificare se face invers ca de obicie. Vă puteţi eventual orienta spre formula FM329022/2012 potrivită în special pentru tenul gras şi mixt. Numai bine!

 • mela

  mela 2014-03-18

  Se poate inlocui pudra de laptosir de matca cu acerola? sau maresc cantitatea pudrei de orez ?

 • mela

  mela 2014-03-18

  Ce alt ulei vegetal as putea folosi in locul celui de jojoba ?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-03-19

   @mela,
   Puteţi alege un alt ulei vegetal în funcţie de specificul tenului şi de proprietăţi.

 • mela

  mela 2014-03-18

  Se mai pot adauga la sfarsit pigmentii daca e nevoie de o nuanta mai inchisa? Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-03-19

   @mela,
   Puteţi adăuga şi la sfârşit pigmenţi, însă e nevoie de omogenizare temeinică pentru dispersare completă.

 • mela

  mela 2014-03-18

  Pentru o cantitate de 30 ml din acest tip de fond de ten este potrivit flaconul airless Aurora de 30 ml ? Multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-03-19

   @mela,
   Răspunsul este afirmativ.

 • Liana

  Liana 2014-02-19

  Buna ziua,
  As vrea sa modific textura acestui fond de ten, sa fie mai lichid. M-am gandit la reducerea fazei grase la 12% in favoarea apei, fara sa intervin asupra celorlalte ingrediente. Ce parere aveti?
  Va multumesc
  O zi frumoasa!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-02-19

   @Liana,
   Bună ziua,
   Estimăm că ar fi în regulă reducerea cantităţii de ulei (ajustând cantitatea apei), emulsifiantul Olliva lucrează bine şi cu un procent mai mic de fază grasă.
   Dacă aveţi timp şi disponibilitate, reveniţi eventual cu un comentariu după ce aţi preparat compoziţia.
   Numai bine!

 • andr

  andr 2014-02-06

  Buna ziua,
  Daca am facut acest fond de ten inlocuind pasta de titan cu oxid de zinc si schimband prelucrarea lui in alta faza , insa a iesit prea inchis la final, credeti ca as putea sa-l deschid cu putin oxid de zinc sau pigment alb?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-02-06

   @andr,
   Bună ziua,
   Pasta de titan are un efect de albire mai intens în comparaţie cu oxidul de zinc, practic dioxidul de titan este cel mai puternic pigment alb. Mai puteţi adăuga puţin oxid de zinc sau dioxid de titan şi la final, însă este necesară omogenizarea temeinică pentru a dispersa corect aceste pulberi în compoziţie.
   Sperăm că v-am putut ajuta.

   • andr

    andr 2014-02-06

    @Elemental, da, m-ati ajutat. Multumesc frumos !

 • andreea

  andreea 2014-02-05

  Buna ziua,
  Cat ulei trebuie adaugat peste dioxidul de titan pentru a fi de consistenta pastei de titan (stiu ca e mai fina, dar asta am acum).

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2014-02-06

   @andreea,
   Bună ziua,
   Puteţi prepara o pastă similară prin amestecarea uleiului de ricin cu dioxid de titan în raport de 1/1.

   • andreea

    andreea 2014-02-06

    @Elemental, multumesc !

 • claudia r.

  claudia r. 2013-09-22

  Buna ziua.
  Am facut acest fond de ten si sunt foarte, foarte incantata. Nu doar de faptul ca este prima emulsie pe care o fac si primul produs pentru "avansati", dupa ce am incercat sa-mi fac curaj vreo doua luni cu produse mai uşurele, dar si pentru cum arata pe fata. Pentru cei care inca nu au incercat produsele home made, sa stiti ca vi le recomand din toata inima. Eu sunt doar incepatoare in domeniu dar m-a prins "microbul". Trebuie sa-ti faci "doar" timp si curaj:). In concluzie, multumesc din toata inima Elemental! In legatura cu acest fond de ten, cel mai dificil a fost transferul in recipient, pt ca nu doream sa risipesc nici un gram:). Si inca ceva: se poate sa-l aplic dimineata direct pe tenul curatat (folosesc cleanser cu rozmarin) sau trebuie sa folosesc mai intai o crema? Multumesc.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2013-09-23

   @claudia r,
   Bună ziua,
   Vă mulţumim pentru feedback şi ne bucurăm că vă place acest fond de ten. Felicitări pentru reuşită!
   Din experienţa noastră nu este necesară aplicarea unei creme în prealabil, dar depinde cum cere pielea; încercaţi într-o zi cu cremă (după 5-10 minute aplicaţi fondul de ten) iar în altă zi fără cremă. Puteţi opta apoi pentru metoda cea mai potrivită.

 • monica

  monica 2013-09-16

  ce recipient ar fi mai portivit pt acest fond de ten, flacon airless visco de 50 ml, sau recipient carven de 50 ml?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2013-09-16

   @monica,
   Visco este un flacon potrivit şi este igienic. Recipientul Carven este mai practic şi mai uşor de curăţat dar în acest caz este indicată folosirea unei spatule pentru prelevare, pentru a evita contactul produsului cu mâinile neigienizate.

 • iuliana

  iuliana 2013-02-19

  Buna seara,

  buna seara,
  doresc sa imi prepar si eu aceasta reteta si vreau sa achizitionez ingredientele.

  la cautarea pigmentului rosu 18 mat pe elemental.ro, primesc ca si rezultat https://www.ellemental.ro/...
  este acelasi cu pigmentul rosu din aceasta reteta?

  multumesc
  iuliana

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2013-02-19

   @iuliana,
   A fost o eroare la motorul de căutare, s-a corectat acum.
   Iată linkul corect: https://www.ellemental.ro/...
   Dacă accesaţi grupa de pigmenţi, poate-i identificaţi mai uşor data viitoare.

   • iuliana

    iuliana 2013-02-19

    @Elemental,

    Multumesc frumos pentru raspuns. am vrut sa accesez grupa de pigmenti, insa nu voiam sa risc sa aleg ceva gresit. am considerat ca daca in cautarile dvs ati recomandat un produs, acela trebuie sa fie cel corect si mai bine am intrebat decat sa fac dupa capul meu :)

    multumesc
    i/

 • madalina

  madalina 2013-01-03

  Buna ziua!Cum sa procedez ca acest fond de ten sa aibe putere de acoperire mare,nu medie? Si daca pot adauga q10?.Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2013-01-03

   @madalina,
   Pentru a mări puterea de acoperire a preparatului, trebuie mărit procentul pastei până la 12% și proporțional mărit dozajului la pigmenți. Se va ajusta corespunzător procentul uleiului de jojoba.
   Puteți adăuga Q10 în faza C, ajustând procentul apei.

 • grigoras g.

  grigoras g. 2012-12-11

  Buna seara. Ca sa devina un fond de ten iluminator,ce trebuie sa adaug? Merge ue de seminte de morcov?
  Multumesc

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2012-12-11

   @grigoras gabriela,
   În loc de ulei de jojoba se poate folosi ulei de crin, iar ca ulei esențial, cel din semințe de morcov. Pentru iluminare optică se apelează la un pigment perlat: alb 30, auriu 49 sau unul dintre cele bej.

 • Plugaru

  Plugaru 2012-10-09

  Va multumesc pentru feedback.

 • Plugaru

  Plugaru 2012-10-08

  Pot folosi mai multe uleiuri in combinatie pentru aceasta reteta respectand gramajul?(9,4 gr.)De exemplu ulei de mac cu ulei de cocos,sau ulei de mac cu squalane?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2012-10-08

   @Plugaru,
   Răspunsul este afirmativ. Dacă utilizaţi un ulei mai sensibil la oxidare, suplimentaţi-l în prealabil cu 0,5% vitamina E. Ţineţi cont de faptul că uleiul de cocos va influenţa uşor consistenţa preparatului.

 • viv

  viv 2012-10-08

  Se poate folosi fragard?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2012-10-08

   @viv,
   Se poate folosi, citiţi întâi indicaţiile de dozaj şi proprietăţile din fişa produsului.

 • Liana

  Liana 2012-08-20

  Buna ziua,

  Va felicit pentru retetele de cosmetice bio, pentru tot acest site!...Legat de fondul acesta de ten, va rog sa-mi spuneti ce nuanta reprezinta combinatia de pigmenti mati si daca, in situatia schimbarii concentratiei pentru a obtine alte nuante, ponderea acestora in totalul ingredientelor trebuie sa ramana acceasi....de asemenea, daca mi-ati putea sugera combinatia de pigmenti pentru un ten ivory (f deschis)...Va multumesc mult....

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2012-08-20

   @Liana,
   Nuanţa dată de reţetă este bej cald. Pentru nuanţe mai deschise nu aveţi altceva de modificat decât dozajul pigmenţilor (ponderea lor nu trebuie să rămână aceeaşi, o variaţie de plus minus un procent nu necesită neaparat ajustarea altor ingrediente), însă identificarea combinaţiei ideale tenului stă în sarcina dumneavoastră. Pentru nuanţe cu subtonuri reci este nevoie în special de scăderea pigmentului galben şi este posibil să aveţi nevoie de pigment 10 roz.

   • Liana

    Liana 2012-08-21

    @Elemental,

    va multumesc...va referiti la inlocuirea pigmentului rosu cu cel roz10?....O zi buna!

 • alyna

  alyna 2012-07-09

  de unde pot procura ingredientele pt reteta de mai sus?

 • cristina

  cristina 2012-05-13

  Buna ziua,
  Pot inlocui conservantul cosgard cu extractul concentrat din samburi de grepfriut?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2012-05-14

   @cristina,
   nu recomandăm.

 • Ana

  Ana 2012-04-14

  Buna,
  As vrea sa imi fac si eu un fond de ten,dar din cite inteleg acesta este pentru un ten normal spre mixt..eu as vrea unul pentru ten uscat...daca as inlocui uleiul de jojoba cu squalan de masline pe care eu personal il plac f mult...ar fi ok!?..pastrind evident restul retetei...sau poate alt ulei..avind in vedere ca eu il folosesc pe squalan si ca atare,seara la culcare..
  Va doresc Sarbatori linistite si luminate..si ..poate ca vom deveni cu totii mai buni

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2012-04-17

   @Ana,
   puteţi înlocui uleiul de jojoba cu squalane sau cu alt ulei adecvat tenului uscat. Eliminaţi din reţetă pudra de orez.

Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare