unknown
×

Ruj Rubin red

2964

Un ruj emolient și hidratant, conține unt de shea și ulei de ricin.

Formula: 88792 Nivel dificultate: începător Valabilitate: min 6 luni pH optim: -

Faza Ingrediente Total 7 gr
A Ulei de Caise 1,8 gr
A Ulei de Ricin 1 gr
A Bază de Gloss 1,4 gr
A Unt de Shea rafinat 0,7 gr
A Ceară de albine, purificată 0,7 gr
A Ceară de Carnauba 0,4 gr
B Pigment cosmetic perlat 59 Wine Red 0,9 gr
B Pigment mat 26 Black 0,05 gr
B Vitamina E 1 pic
B Extract aromatic de Căpșuni 6 pic

1. Încălziți ingredientele fazei A într-un pahar termorezistent, pe baie de apă, la 85°C. Îndepărtați de la căldură.

2. Adăugați ingredientele fazei B și amestecați bine.

3. Turnați imediat în forma de turnare pentru rujuri și lăsați la întărit până a doua zi.

4. Scoateți batonul de ruj din formă și inserați în recipientul pentru rujuri. Detalii privind modul de lucru cu forma de turnare găsiți și în fișa acesteia pe site.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(14)

Ulei de bază extrem de versatil și prietenos cu pielea, valoros pentru proprietățile sale hidratante, hrănitoare și regeneratoare, susține recuperarea celulară, are reputația de a conferi tenului o strălucire sănătoasă.

19,31 Lei
"0"
(60)

Un ulei mult diferit față de uleiurile vegetale în general, este foarte vâscos și ultra hidratant. Conferă pielii și părului un strat protector cu efect de strălucire, hrănește și calmează pielea, întărește și...

16,28 Lei
"0"
(17)

Un produs de origine vegetală potrivit pentru formularea de luciu de buze, balsamuri și rujuri. Conferă un luciu strălucitor și un aspect umed pe piele, este ușor de utilizat, are proprietăți emoliente și hidratante....

20,23 Lei
"0"
(64)

Ceară de albine pură, de înaltă calitate, utilizată extensiv ca ingredient de consistență și stabilizator în creme și alifii, conferă structură și fermitate, aduce beneficii emoliente, calmante și emoliente pentru piele.

7,56 Lei
"0"
(18)

O ceară naturală deosebit de consistentă, utilizată în principal în formulările de stick-uri cosmetice, asigură duritate, stabilitate, textură și luciu de suprafață.

20,23 Lei
"0"
(112)

Ingredient activ și antioxidant natural pentru preparate cosmetice destinate îngrijirii pielii și părului, agent antioxidant eficient pentru uleiuri vegetale, unturi vegetale și uleiuri esențiale.

16,47 Lei
"0"
(68)

Regăsit în nenumărate produse cosmetice datorită proprietăților sale emoliente și hrănitoare, protejează pielea, menține nivelul optim de hidratare, facilitează regenerarea pielii deteriorate, conferă strălucire...

44,69 Lei
MATERIALE
11 Opinii
 • Simona H.

  Simona H. 2022-01-07

  Buna ziua. Am facut acest ruj si am respectat reteta la miligram. Nu aluneca bine pe buze, si se si rup bucatele mici din el cand te dai. Cum se poate imbunatati reteta? Multumesc.
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-09-03

   Bună ziua! Posibil că nu ați încălzit suficient faza A, fiind nevoie de o temperatură destul de mare pentru topirea cearei de carnauba.
 • But A.

  But A. 2018-08-16

  Bună ziua. Eu am realizat acest ruj, iar cantitatea rezultata a fost mult mai mare decât încape în matrita de la dvs. Pentru uleiuri, unde aveți gramajul in gr, am considerat aceeași cantitate în ml. Am greșit la cantități ?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-08-17

   Bună ziua. La stabilirea cantităților ingredientelor din această rețetă am ținut cont și de pierderile de pe parcursul preparării, firești la acest tip de produse. Totuși, cantitatea rezultată nu trebuia să fie mult mai mare, dacă s-a făcut dozajul corespunzător. Vă sugerăm să folosiți cântarul și pentru uleiuri, nu doar pentru celelalte ingrediente ale rețetei.

 • Gioga D.

  Gioga D. 2018-08-16

  buna ziua ! puteti posta o reteta de baza pentru ruj lichid mat ?

 • Catalina Emilia B.

  Catalina Emilia B. 2018-03-23

  Buna ziua,
  Ceara de albine poate fi inlocuita cu alt ingredient?
  Daca da, ce pot folosi?
  Multumesc frumos!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2018-03-23

   Bună ziua. Înlocuitor cu proprietăți funcționale identice nu avem, se poate folosi eventual ceara de candelilla, dar e nevoie de o cantitate ceva mai mică. Numai bine!

 • Ioana

  Ioana 2017-12-12

  Buna ziua. Pe extractul de capsuni și pepene scrie ca sunt insolubile în uleiuri. În reteta nu avem apa. Deci cum procedam?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-12-12

   Bună ziua Ioana. Aceste extracte sunt dispersabile în cantitate mică în preparate anhidre solide, altfel, nu am fi inclus în rețetă extractul de căpșuni.

 • Catalina

  Catalina 2017-12-06

  Buna ziua,

  Parfumantul natural de liliac poate fi folosit pt parfumarea rujurilor? Sau ce altceva pot folosi in afara de extractele aromate? Multumesc.

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2017-12-06

   Bună ziua. În loc de extractele aromatice se mai pot folosi anumite uleiuri esențiale, mandarină roșie de pildă sau scorțișoară (foarte puțin, fiind puternic), sau dintre parfumante se poate folosi Flori de vanilie. Cel de liliac nu este indicat în aplicații pe buze.

Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Clic pentru mai multe produse
No products were found.

Creați un cont sau logați-vă!

Logare