unknown
×

Repelent insecte de grădină

2036

O rețetă de tratament pentru plante pe bază de amestec de uleiuri esențiale eficace în combaterea păianjenilor, furnicilor, puricelor, insectelor zburătoare, și larvelor de muște, purice și țânțari.

Formula: 630831 Nivel dificultate: începător Valabilitate: 7 zile

O rețetă de tratament pentru plante pe bază de amestec de uleiuri esențiale eficace în combaterea păianjenilor, furnicilor, puricelor, insectelor zburătoare, și larvelor de muște, purice și țânțari.

INGREDIENTE

Bază de săpun lichid 6 gr (2 lgț)
Ulei esențial de Mentă 20 pic
Ulei esențial de Cuișoare 20 pic
Ulei esențial de Rozmarin 20 pic
Ulei esențial de Cimbru 20 pic
Apă potabilă călduță 250 ml

MOD DE PREPARARE

Într-un pahar se adaugă baza de săpun și uleiurile esențiale, și se amestecă bine. Se adaugă apa, se amestecă temeinic, după care lichidul astfel obținut se transferă în flaconul dedicat.

Recipient recomandat: Flacon Optima sau Cristal de 250 ml cu pompiță trigger

UTILIZARE

Se aplică prin pulverizare, pe fața, dosul și tulpina plantelor. Rozmarinul distruge larvele muștelor, puricelor și țânțarilor. Menta ne ferește de furnici, păianjeni și purici. Cimbrul alungă lipitorii și Cuișoarele ne feresc plantele de insecte zburătoare.

Se recomandă repetarea tratamentului o dată la 7-10 zile pentru a ține insectele la distanță. 

Datorită cantității minime de săpun folosite pentru încorporarea uleiurilor esențiale în apă, formula este bifazică și se separă în timp. înainte de aplicare trebuie agitat bine flaconul. 
Se recomandă utilizarea soluției imediat după preparare. În cazul unui surplus rămas după folosire, soluția se va putea depozita în frigider câteva zile. 

- - - - - - - - - - - - ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ ☀ ☼ - - - - - - - - - - - - 

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(60)
Ambalaj

Proaspăt, intens mentolat, erbaceu cu o tentă dulceagă, aroma sa ușurează respirația, eliberează și înalță. Utilizat în mod tradițional pentru a calma durerile de cap, pentru a combate greața și răul de mișcare, un...

17,89 Lei
"0"
(23)
Ambalaj

Ulei esențial puternic, cu miros aromat, cald, pătrunzător, dulce picant, utilizat frecvent în preparatele de îngrijire orală și în gestionarea durerii, are acțiune stimulantă și tonică recunoscută.

10,59 Lei
"0"
(53)
Ambalaj

Utilizat în mod tradițional pentru revitalizarea pielii și părului, în aplicații unde este nevoie de acțiune purifiantă, în special pentru tenul gras, scalpul problematic, în caz de căderea părului sau mătreață. În...

18,68 Lei
"0"
(13)
Ambalaj

Agrestic, erbaceu și medicinal, un ulei esențial pătrunzător și puternic, cu activitate stimulatoare, conține substanțe antiseptice și purificatoare potente, utilizat în aplicații pentru pielea și scalpul problematic,...

22,09 Lei
MATERIALE
"0"
(24)

Flacon de plastic rotund, înalt și perfect transparent, potrivit pentru spray-uri, loțiuni, tonere, emulsii, produse cosmetice fluide sau semi-vâscoase. Accesoriile potrivite se comandă separat.

2,30 Lei
"0"
(15)
Stoc epuizat

Pompă translucidă de înaltă calitate, prevăzută cu clips de siguranță, potrivită pentru spray-uri de corp, spray-uri de păr, articole de toaletă, odorizante de cameră, soluții de curățare, lichide pulverizabile.

2,32 Lei
11 Opinii
 • Anca

  Anca 2022-05-02

  Buna ziua, aceasta solutie data pe plantele den balcon are efect si asupra tantarilor? Multumesc
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-05-06

   Bună ziua! Are efect, dar numai într-o rază mică în jurul plantei.
 • Lilla M.

  Lilla M. 2021-04-13

  Buna ziua. Daca in loc de baza de sapun am folosi solubilizant pt uleiuri esential, oare ar merge formula si pt pureci si paduchi la animale?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-04-14

   Bună ziua! De principiu da, însă fără teste și consultare cu un specialist veterinar, nu vă putem confirma eficacitatea unei astfel de rețete.

   • Lilla M.

    Lilla M. 2021-04-14

    Multumesc frumos

 • Larisa A.

  Larisa A. 2021-03-21

  Buna ziua, se poate folosi tensida consistenta in loc de sapun lichid?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-03-22

   Bună ziua! Unele surse recomandă chiar și detergent de vase în astfel de aplicații, noi însă am evita tensidele chiar dacă sunt mai blânde.

 • Maria

  Maria 2020-07-02

  Buna ziua, oare as putea inlocui baza pt sapun lichid cu detergent de vase? Multumesc!

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-07-04

   Bună ziua! Recomandăm bază de săpun lichid, săpun lichid natural neparfumat sau săpun de casă solid răzuit și diluat cu apă. Detergentul de vase poate conține substanțe nepotrivite pentru plante.

 • Cristina

  Cristina 2020-06-24

  Buna ziua.
  In primul rand as vrea sa va multunesc pentru produse si retete. Sunt deosebite. As avea o intrebare. Se poate folosi acest repelent pe orice vreme, sau trebuie sa avem grija sa nu ploua 24 de ore dupa ce l-am folosit?

  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2020-06-25

   Bună ziua! În cazul oricărui tratament de acest gen, dacă plouă, trebuie repetată aplicarea, deci e bine să-l folosim când nu se preconizează că vor fi precipitații. Toate cele bune!

Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Clic pentru mai multe produse
No products were found.

Creați un cont sau logați-vă!

Logare