unknown
×

Mască purifiantă, reparatoare

3761

Mască cremă pentru eliminarea excesului de sebum și a impurităților, întărirea barierei de protecție a pielii, reparare, ameliorarea afecțiunilor cutanate. Este potrivită pentru ten mixt, gras, problematic.

Formula: 54799 Nivel dificultate: mediu Valabilitate: min 3 luni pH optim: 6,5-7,0

Faza Ingrediente Dozaj % Total 100 gr
A Unt de Ucuuba 4 4 gr
A Emulsifiant Olliva 6 6 gr
B Apă pură / distilată 69.8 69,8 gr
B Chelator natural 0,1 0,1 gr
B Glicerină 3 3 gr
B Gumă Xanthan 0,1 0,1 gr
C Argilă verde 12 12 gr
C Alantoină 1 1 gr
C Oxid de zinc 3 3 gr
D Bacti-pur complex 0,2 0,2 gr
D Cosgard 0,8 0,8 gr

1. Amestecați ingredientele lichide ale fazei B și presărați guma xanthan cu amestecare energică. Încălziți separat ingredientele fazei A și B până la 70°C, în câte un pahar termorezistent, pe baie de apă. Când ambele faze au ajuns la temperatura potrivită, îndepărtați de la căldură.

2. Adăugați conținutul fazei A în faza B, cu mixare, continuați mixarea până când se omogenizează.

3. Puneți paharul într-un vas cu apă rece și mixați până când se formează o emulsie omogenă, cu aspect lucios și uniform.

4. Când compoziția s-a răcit până sub 40°C (temperatura mâinii) adăugați ingredientele fazei C premixate în prealabil, de preferință într-un mojar, și amestecați temeinic până la omogenizare.

5. Adăugați ingredientele fazei D și amestecați până la omogenizare.

6. Transferați compoziția în recipientul dedicat. Consistența se va definitiva pe a doua zi.

Mască cremă pentru eliminarea excesului de sebum și a impurităților, întărirea barierei de protecție a pielii, reparare, ameliorarea afecțiunilor cutanate. Este potrivită pentru ten mixt, gras, problematic. Se aplică 1-3 x pe săptămână, pe tenul curat, se clătește după cca 15 minute.

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(90)

Auto-emulsifiant de origine naturală conceput pentru emulsii de tip ulei în apă, cu excelentă afinitate pentru piele și versatilitate senzorială. Facilitează pătrunderea în epidermă a substanțelor active solubile în apă.

10,88 Lei
"0"
(22)

Agent de chelatare de origine naturală pentru formulări cosmetice, ajută la creșterea duratei de valabilitate, a stabilității și a eficacității produselor cosmetice. O alternativă naturală la EDTA.

17,85 Lei
"0"
(56)

Versatil, utilizat pe scară largă ca umectant și hidratant eficace, derivat din surse vegetale. Un adaos esențial în numeroase formulări de îngrijire personală.

11,22 Lei
"0"
(64)

Biopolimer natural grad transparent, utilizat ca agent de gelificare, stabilizare, îngroșare și suspendare, potrivit pentru o gamă largă de produse de îngrijire personală.

11,90 Lei
"0"
(44)

Argila verde este o argilă naturală bine cunoscută și foarte apreciată, care atrage murdăria din pori, clarifică pielea prin eliminarea excesului de sebum și a reziduurilor de pe suprafață, curăță pielea în...

13,73 Lei
"0"
(38)

Alantoina are o influență pozitivă dovedită asupra integrității pielii, cu efecte puternice de reconstrucție, netezire, protecție și hidratare cutanată. Susține repararea și reînnoirea pielii, stimulează formarea de...

15,47 Lei
"0"
(27)

Oxid de zinc de grad ultra-pur, valorificat în produsele cosmetice pentru numeroasele sale beneficii pentru piele, acționează ca un filtru UV fizic, liniștește pielea și favorizează vindecarea rănilor. Fără...

19,04 Lei
"0"
(23)

Un amestec complex puternic, cu profil unic, ce conține extracte concentrate de Turmeric, Licorice, Hamei, Salvie grecească, Cuișoare, Oregano și Ajowan. Este un agent antimicrobian și antioxidant eficient, util în...

20,23 Lei
"0"
(140)

Conservant cu spectru larg aprobat de Ecocert și Cosmos, utilizat global într-o gamă variată de cosmetice, potrivit pentru produse de îngrijire a pielii, îngrijire corporală, machiaj, igienă și îngrijire a părului.

14,28 Lei
"0"
(19)

Unt exotic, deosebit, provenind din pădurea tropicală amazoniană, este o sursă excelentă de acid miristic și lauric, restaurează și condiționează părul în profunzime, contribuie la dezvoltarea sănătoasă a celulelor,...

13,68 Lei 27,37 Lei
-50%
MATERIALE
"0"
(35)

Cutie transparentă potrivită pentru o mare varietate de produse cosmetice. Poate fi folosită pentru creme, unt de corp, scrub-uri și alte produse de îngrijire personală. Capacul potrivit se comandă separat.

2,12 Lei
9 Opinii
 • Aida P.

  Aida P. 2023-09-03

  Buna ziua,

  Se poate inlocui Argila Verde cu cea Alba?
  Multumesc!
 • Irina D.

  Irina D. 2023-01-03

  Bună ziua, pot înlocui untul de ucuba cu unt de mango sau kokum, sau murumuru? Vă mulțumesc mult
 • Irina D.

  Irina D. 2022-10-19

  Bună ziua, aș putea înlocui bacti-pur complex cu altceva?extract de ceai verde sau extract de rozmarin? Vă mulțumesc tare mult. Ador rețetele dvs, și abia aștept să încerc și măștile!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2022-10-20

   Bună ziua! Bacti-pur este un ingredient important pentru rețetă, contribuind la efectul purifiant. Practic, se poate elimina, iar adaosul de extract de rozmarin ar fi o alegere bună pentru proprietățile benefice și în astfel de aplicații. Numai bine!
 • Andreea V.

  Andreea V. 2021-12-02

  Buna ziua! Pot inlocui untul de ucuuba cu untul de shea? Va multumesc!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-12-06

   Bună ziua! Da, se poate folosi și alt unt vegetal în locul celui de ucuuba.
 • Farmacia s.

  Farmacia s. 2021-11-24

  ce textura atragatoare , de spuma :)
 • Carmen

  Carmen 2021-07-26

  Buna ziua,
  Apa pura cum se obtine ? Pot folosi oare apa plata ?
  Multumesc!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-07-26

   Bună ziua! Puteți folosi apă minerală plată, apă filtrată prin osmoză inversă sau apă distilată.
Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare