unknown
×

Săpun Golden Peach

3126

Un săpun cu miros și culoare vivace, bun spumant. Parfumul pregnant ne poartă într-o livadă de piersici, într-o zi de vară plină de soare.

Formula: CP110 Nivel dificultate: mediu Valabilitate: min 12 luni Superfat: 6%

Pentru detalii despre termenii utilizați și modul de lucru, dar și pentru siguranța dvs., vă rugăm consultați înainte GHIDUL DE FABRICARE A SĂPUNULUI LA RECE
Ingrediente pentru cca 1 kg de săpun Cantitate
Ulei de Cocos RBD 140 gr
Ulei de Palmier Eco RSPO 230 gr
Unt de Kokum 35 gr
Ulei de Argan 163 gr
Ulei de Migdale rafinat 118 gr
Ulei de Ricin 14 gr
Hidroxid de sodiu 97 gr
Apă distilată 217 gr
Parfumant Peach 45 gr
Pudră de Urucum 18 gr
Pigment perlat Coral 1 g

1. Faza pregătitoare cu o zi înainte de preparare:
Se cântărește pudra de urucum, uleiul de argan și de migdale. Se adaugă pudra de urucum la uleiuri și se lasă la macerat o zi, timp în care se amestecă din când in când.

Înainte de a începe prepararea săpunului pregătiți toate ustensilele și echipamentele pe masa de lucru, să fie la îndemână.

2. Se cântărește cantitatea de parfumant și se pune deoparte. Se cântăresc separat cantitatea de sodă caustică și apa.

3. Într-un vas termorezistent se adaugă apa distilată, peste care, într-o încăpere aerisită, puțin câte puțin se adaugă Hidroxidul de sodiu și se amestecă lent, cu atenție, până când se dizolvă complet și soluția devine transparentă. Soluția se lasă la răcit, până la cca 40°C.

4. Se trece maceratul de urucum printr-un filtru după care se adaugă untul de kokum, uleiul de palmier, ricin și cocos și se încălzește pe baie de apă, până când compoziția devine fluidă.

5. Într-un recipient cu volum de 1.5-2 litri se transferă uleiurile, sau se poate folosi vasul în care s-au încălzit uleiurile, dacă este suficient de încăpător. Peste uleiuri se toarnă încet soluția de hidroxid de sodiu. Ambele trebuie să fie de temperatură similară.
Se introduce blenderul în vas și se amestecă până când compoziția devine de consistența unei budinci lichide, moment în care se adaugă parfumantul. Parfumantul Peach este unul rezistent la reacțiile chimice din săpun păstrându-și foarte bine mirosul, în schimb accelerează întărirea săpunului. Din acest motiv masa săpunului trebuie să fie cât mai fluidă și turnată în formă imediat după încorporarea parfumantului!

6. Se modelează suprafața săpunului, se pulverizează pe suprafață alcool pentru a preveni formarea carbonatului de sodiu, se acoperă cu o folie, iar pentru prevenirea gelificării se plasează în cuptor preîncălzit la 45°C pentru o oră și jumătate. Se scoate săpunul din cuptor, se acoperă cu o folie și se lasă în repaus 1 zi într-un loc ferit. Înainte de a-l scoate din formă, se decorează suprafața cu pigment. După ce săpunul s-a întărit, se poate scoate din formă și se taie la dimensiunile dorite.

7. Săpunul se pune apoi la maturat într-un spațiu bine ventilat, pe rafturi sau în cutii acoperite (dar nu închise pentru a permite circulația aerului). Maturarea durează minimum 4 săptămâni de la data producției, timp în care săpunul nu se folosește deoarece este încă reactiv.
Cu cât săpunul stă mai mult la maturat, în cazul acestui săpun cu un parfum persistent chiar și după 4 luni, cu atât va rămâne mai ferm și se va uza mai lent în timpul folosirii.

Ustensile necesare: 2 vase termorezistente (300 ml si 1,5 l); forma de săpun bloc; cutie lemn pentru tăiat săpunuri; tăietor săpunuri drept; filtru reutilizabil; spatulă; blender de bucătărie

Produsele Rețetei
INGREDIENTE
"0"
(24)

Foarte bogată în carotenoide cu proprietăți antioxidante, asigură o apărare naturală a celulelor împotriva arsurilor solare. Favorizează bronzarea, pregătește pielea pentru expunerea la soare, conferă un aspect...

22,61 Lei
"0"
(60)

Un ulei mult diferit față de uleiurile vegetale în general, este foarte vâscos și ultra hidratant. Conferă pielii și părului un strat protector cu efect de strălucire, hrănește și calmează pielea, întărește și...

16,28 Lei
"0"
(56)

Un ulei vegetal clasic, bine-cunoscut, apreciat pentru proprietățile sale regeneratoare și hidratante, ajută în cazul pielii uscate sau iritate, promovează un aspect sănătos al pielii cu abilități calmante, nutritive...

16,24 Lei
"0"
(16)

Favorizează regenerarea pielii, susține elasticitatea acesteia, ajută la prevenirea deshidratării pielii și a părului. Este foarte stabil, are o textură densă și conferă o senzație plăcută piele.

22,89 Lei
MATERIALE
"0"
(12)

Un instrument excelent pentru a tăia cu ușurință blocurile de săpun. Folosindu-l împreună cu cutia de lemn pentru tăierea săpunurilor din oferta noastră, puteți obține felii tăiate exact la dimensiunea dorită. Lamă...

15,78 Lei
"0"
(17)

Un filtru lavabil de plastic cu sită densă, potrivit pentru filtrarea diverselor infuzii și macerate de plante, apoase, uleioase, în bază de glicerină sau alcool. 

4,80 Lei
9 Opinii
 • Iulia Dudaș

  Iulia Dudaș 2021-10-18

  Buna ziua! Cu ce alt parfumant se poate prepara aceasta reteta?
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-10-19

   Bună ziua! Puteți alege și alte parfumante sau uleiuri esențiale, după preferințe. La parfumante căutați în descrierea produsului dacă este recomandat sau nu pentru săpunuri la rece.
   • Iulia Dudaș

    Iulia Dudaș 2021-10-19

    Multumesc pentru raspuns :)

    In ceea ce priveste reteta, ne puteti lămuri, vă rog, daca in text va referiti la uleiurile din lista de ingrediente? Uleiul de cocos si cel de ricin nu corespund cu untul de shea mentionat in instructiuni.
    • ELLEMENTAL logo comments

     ELLEMENTAL 2021-10-20

     Corectăm imediat în descriere, lista de ingrediente este corectă.
 • Mirela R.

  Mirela R. 2021-09-12

  Buna seara, am o nelamurire va rog daca se poate ...ingrediente nu se gasesc toate in modul de preparare si invers..puteti sa ma ajutati va rog cu reteta mai detaliata ?
 • Mihaela F.

  Mihaela F. 2021-09-08

  Buna ziua! Vreau sa comand si eu reteta aceasta de sa pun, dar am observat ca sunt produse masurete in grame der ele se livreaza in ml. Mentionez ca sunt pentru prima oaraaici si nicinu am mai preparat sapun niciodata. Va multumesc!
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-09-08

   Bună ziua! Într-adevăr, o parte din ingredientele lichide sunt ambalate după volum, dar pentru a prepara o astfel de rețetă este nevoie de dozarea cu precizie a ingredientelor, cu ajutorul cântarului. În general, la uleiuri și parfumante, puteți socoti că 100 ml este 90 gr și astfel puteți estima cât să comandați. Succes!
 • Mihaela I.

  Mihaela I. 2021-07-28

  Buna ziua, putem inlocui uleiul de Argan, cu un alt ulei? Susan de exemplu.
  • ELLEMENTAL logo comments

   ELLEMENTAL 2021-07-29

   Bună ziua! La săpunurile preparate prin metoda la rece înlocuirea unui ulei vegetal cu altul poate presupune recalcularea întregii formule, astfel, nu putem recomanda înlocuirea propusă.
Opinii
Comentariu
Logați-vă pentru a scrie opinia despre rețetă

Categorii

Categorii

Creați un cont sau logați-vă!

Logare